Pesuruum kuivati ja pesumasinaga ehk vannitoa uuendused vol 2

Pange end valmis, siit see pesuruum kuivati ja pesumasinaga lugu tuleb! 😁

Kogusin ikka terve suve hoogu, et seda tegemist kirja saada. Mõlemad vannitoad said valmis juba kevadel, kirjutasin pika jutu juba blogisse ära ka ja siis ei olnud rahul, seega ei postitanud 😁.

See on natuke nagu ülemise vannitoa miniremondi postituse jätkujutt. Seda saab lugeda siit. Ja keda huvitab, siis täitsa sisse kolides kirjutasin sellest vannitoast siin.

Kes lugeda eelmisi postitusi ei viitsi, siis lühidalt – tahtsin pesumasinat ja kuivatit, pesumasin oli enne ülemise korruse vannitoas, sinna polnud ideaalset varianti kuivati jaoks ja siis otsustasime kogu pesu pesemise alla korrusele kolida.

Alumise korruse vannituba nägi välja selline. Suhteliselt tühi see konkreetne sein. Pilt tehtud jaanuaris, sellepärast ka nii pime ja lumine. Meil privaatsuskile kraanikausi kohal akendel. Kui tuli ei põle toas, siis peegeldab tagasi ja sisse midagi ei näe. Seega 24/7 ruloosid ees hoidma ei pea.

Planeerimine

Planeerimine oli minu jaoks üsna tülikas. Kui asi oleks olnud lihtsalt, et osta, mis meeldib, siis see oleks hoopis toredam olnud. Aga meil seadis ruum päris suured piirid ette, et mida üldse teha saame. Ja lisaks ka minu kindlad nõudmised, mis sellel lahendusel olema peavad.

Me planeerisime terve seina ulatuses teha kapid, et maksimaalselt pinda ära kasutada ja kuna selle kõrvale jääb terrassiuks, siis selle lahtikäimine pani kindlad piirid mõõtudele ette. Sõnaotseses mõttes cm küsimus. Mu erisooviks oli ka see, et töötasapind kataks ühtlaselt kõik kapid ja masinad ära. Ma ei tahtnud kuidagi nurgeliselt seda lahendust sinna teha. Oleks saanud küll, et valamu osa natuke kitsama ja siis pesupesemise osa läheb laiemaks. Tahtsin ühtlast ja terviklikku üldmuljet.

Kammisin Pinterestist inspiratsiooniks pilte ja võitis see pilt. Nagu näha oli ka neil terrassiuksega üsna sarnane mure 😁.

Mõtlesin mitut erinevat moodi, kuidas seda paigutust sättida, aga lõpuks jäi ikkagi nii, et kraanikauss suhteliselt samal kohal nagu varem ja pesumasin ja kuivati paremal ääres. Kuna meil on dušinurk koos klaasseinaga kraanikausi vastas, siis tundus, et kui ma seal pesudega möllan ja kükitan, siis jääb ruumi väheks. Ei viitsinud hakata selga vastu dušiklaasi ära lööma jne 😁.

Millised masinad valisin?

Mul oli enne Electroluxi pesumasin, ca 5a vana. Töötas väga hästi, ühtegi probleemi sellega ei olnud. Mõtlesin, et kaalun kuivatit ka Electroluxi. Kuna pesumasina mudel juba nii vana, siis samas stiilis ma ei saanud enam osta kuskilt kuivatit. Mul oli soov, et masinad oleksid ühesugused. Vahepeal mõtlesin ka, et ah, kasutab Electroluxi pesumasinat siis ikkagi edasi ja ostame teistsuguse kuivati juurde, aga siis Electroluxi pesumasin mõõtudelt ei oleks sobinud. Ma ei oleks saanud terrassiukse tõttu teha nii sügavat kappide lahendust.

Hakkasin siis mõõtusid läbi vaatama netipoodidest ja päris paljud olid minu kapilahenduse jaoks liiga sügavad. Pesumasinad enamjaolt sobisid, aga just samas stiilis kuivatid olid mõõdult suuremad. Integreeritavaid pesumasinaid nägin, kuivateid mitte. Oleksin tahtnud tegelikult masinad kappi sisse panna, et neid üldse näha poleks 😁. Otsisin ka kindlasti võimalikult valgeid masinaid. Paljud olid selliseid, et nt masin valge aga uks on must. Praegu seda kirjutades tundub küll, et issand, mis probleemid, no tõesti 😁😁.

Lõpuks miks ma Samsungi masinate juurde jõudsin, oli see, et neil oli ilus puhas ekraan, mida ma teistel masinatel ei näinud. Puhta ekraani all mõtlen siis seda, et programme näitab ekraanil, kui masin sisse lülitatud. Enamustel masinatel praegu kõik programmid loetletud selle ringikujulise nupu juures ja saad sealt siis neid kogu aeg näha. Panen pildina oma eelmise masina, siis sealt on näha, mida ma täpsemalt mõtlen. Kuidagi tundus, et mu eelmine masin oli visuaalselt samasugune nagu praegused enamus pakutavatest, et miks ma ostan 5-6 aastat vana disainiga uued masinad. Samsung eristuski sellepoolest teistest ja hinnaklass oli ka väga normaalne.

Lisaks, mulle meeldib Samsungi pesumasina puhul väga see, et tal on trumli puhastusprogramm. Vanal masinal mul sellist asja ei olnud. Ikka ise aeg-ajalt käisin vahendiga tihendeid üle ja panin puhastusvahendi sisse ja kõrgel temperatuuril pesuprogrammiga käima. Nüüd masin on nii tark, et tuvastab ise ära, kui on õige aeg teha puhastust ja puhastab kenasti ka tihendid ja ukse ära.

Ka automaatsete dosaatorite funktsioon on mugav. Automaatselt doseerib nii vedelat pesuvahendit kui ka loputust, ise saab valida ka doseerimisastme (low, medium, high). Seda funktsiooni saab ka alati välja lülitada, et nt spordi- ja villariideid muuga pesta.

Nutikad masinad on ka, saab ühendada wifisse ja telefoni tulevad teated, kui masinad on töö lõpetanud. Igasuguse piiksumise oleme välja lülitanud. Lisaks soovitab kuivati pärast vastava pesuprogrammi lõppemist sobivat tsüklit.

Mööbli valimine

Kapid

Variant oleks olnud teha eritellimusmööbel sinna, aga ma ei viitsinud isegi hakata hinnapakkumisi võtma. Teadsin, et see läheb nagunii kallimaks ja kuna ma varsti enam emapalka ei saa, siis ei tahtnud väga palju ka selle remondi alla panna. Seega mõtlesin, et vaataks, mida Ikea kappidega kokku annab teha.

Valituks osutusid Ikea köögikapid (kapp Metod, uksepaneel Voxtorp mattvalge), kuna need on 60 cm sügavusega ja sai kenasti sobituma panna masinatega. Ikea Godmorgon valamukapp, mis meil varem oli, see oli 50 cm sügavusega, niiet poleks sobinud. Mis ma nendest vannitoakappide sügavustest olen õppinud on see, et kui tahad peegli ees toimetada, siis mida väiksem sügavus kapil, seda mugavam on peeglini kummarduda (eriti prillipapadel nagu mina), aga kuna sellest pidi saama selline pesuruum/pesunurk/pesuköök või kuidas seda eesti keeles nimetada (ingl k laundry room), siis ma sellest peegli ja kapi sügavuse teemast eriti ei hoolinud. Peegli ees olen teises vannitoas.

Masinad eraldi kapis sees ei ole, poleks vist mahtunudki. Mees tegi Ikea kattepaneelidest seinad vahele, millele tasapind toetub ja et jääks mulje nagu masinad oleksid kapis.

Tasapind

Tükk aega mõtlesime, et millist tasapinda peale panna. Mees tahtis alguses puitu, minu meelest selle vannitoaga ei sobinud ja siis kaalusime laminaati ja kivi. Laminaat oleks oluliselt odavam tulnud (eriti Ikeast). Ikea kusjuures pakub keraamikat ka. Selle hind ka oli pigem krõbedam. Me otsustasime lõpuks ikkagi kivi kasuks.

Võtsime erinevatest kohtadest pakkumised ja kõige paremat kivi ja hinda pakkus Stonebro. Mina suhtlesin läbi Instagrami temaga. Suht mugav oli 😂. Käis meil kodus mõõtmas, tõi näidised kaasa, soovitas kraanikaussi, tellimuse aeg oli lühike ja paigaldas ära ka. Meie jäime väga rahule ja raha säästsime ka päris kena summa võrreldes teiste ettevõtetega, kes töötasapinna kivisid pakuvad.

Kiviks meil siis kvarts Calacatta Gold.

Kraanikauss ja segisti

Kraanikauss on Duraviti oma ja segisti on pärit Aliexpressist. Mees tahtis tingimata automaatset ja Eestis olid need päris kallid. Ikeas tol hetkel olid ainult kõrged automaatsed segistid. See Aliexpressi oma nii uhke, et näitab temperatuuri ka. Lisaks on peal puutetundlik nupp, et saaks ka pikemalt vee jooksma jätta. Töötab juhtme või patareide peal. Me panime patareidega minu meelest, aga ma ei tea veel, kui kaua patareid kestavad 😂. Hetkel oleme kindlasti juba üle poole aasta kasutanud.

Kraanikausi valisime meelega sellise madalama, ei tahtnud väga sügavat “kaussi” sinna.

Vot selline see minu laundry room siis saigi. MEELDIB!

Projekti kulu

Kuna köögi postituste juures on mult küsitud maksumust, siis mõtlesin, et toon siin lõpetuseks selle eraldi välja.

  • Töötasapind 1120€ Stonebro
  • Pesumasin Samsung – 450€ (ostsime kodutehnika.ee, seal oli odavam hind, kui Euronics)
  • Kuivati Samsung – 500€
  • Segisti – ca 100€
  • Ikea Metod kapid, Voxtorp uksed ja kattepaneelid – ca 450€ (kapid ja uksed ca 200, kattepaneelid ja sahtlid ülejäänud summa)
  • Valamu Duravit ja äravooluklapp – ca 300€
  • Ehituspoest torud pesumasinale ja kraanikausile – ei tea, aga väike summa võrreldes üleval mainitutega

Aitäh, et lugesid ja järgmiste postitusteni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *