Ikea vannitoamööbel ehk vannitoa uuendused vol 1

Teate, ma pole nii ammu midagi koduteemalist kirjutanud, kuigi projekte on olnud vahepeal igasuguseid. Eks ikka natuke annab tunda, et olen väikese lapse ema, nii palju enam aega ei ole tegeleda kõige sellega, mis mulle varem iseenesest mõistetav, meeldiv ja nii tavaline tundus. Aga nüüd, kui ta vahel hoius käib, siis ma saan võtta natuke aega endale ka.

Mõtlesingi, et panen lõpuks kirja need kaua lubatud vannitoa uuendused.

Alustan kõigepealt ülemise korruse vannitoast, sellest ka pealkirjas vol 1. Vol 2 tuleb alumise vannitoa kohta.

Miks vannitoas juba remont? Alles kolisite ju 🤪

Ülemisel korrusel on meil üsna väike vannituba. Keda huvitab, siis mõned aastad tagasi, kui sisse kolisime kirjutasin vannitoast siin. Päris huvitav oli seda endalgi praegu üle lugeda.

Sellest ajast endiselt muutunud ei ole see, et ma pole põrandaplaatidega ikka rahul ja kunagi tulevikuprojektiks on nende vahetus 😀.

Kirjeldan natuke, miks me vannitubades üldse muudatusi teha tahtsime. Kodu ju tegelikult pole üldsegi vana ja otseselt vajadust remondiks ei olnud. Kui kolides need valged Ikea Godmorgon kapid ostsime, siis nad olidki mõeldud sellised, et lihtsad ja ilusad, mitte väga kallid. Ei olnud kindlad, mida me täpselt vannitubades teha tahame ja tol hetkel polnud vaba raha ka nii palju, et suuremaid projekte ette võtta.

Aga see peamine põhjus, miks nüüd siis hakkasime muudatusi tegema – mul oli suur soov saada kuivati. Väikese lapsega on pesupesemist päris palju. Ma olen selline ka, kes ei suuda plekiseid ja musti asju jätta pesukorvi. Seega pesu pesin tihti ja kuivatasin neid restidel, meil on kodus kaks lahtikäivat resti. Põhimõtteliselt kogu aeg olid restid kuskil tubades – enamasti üks kontoritoas ja teine Poiku toas. Vahel (isegi liigagi tihti) juhtus ka nii, et ma ei viitsinud puhtaid pesusid kappi ära viia ja võtsin nad alles siis restilt, kui uued pesud oli vaja restile panna 😂. Eriti seoses selle viimase nimetatud aspektiga, mul mees oli väga poolt, et ostame kuivati.

Nüüd jõuame järgmise teemani. Mul ei olnud kuivatit kuskile panna. 2in1 masinat ma ei tahtnud. Meil enne oli pesumasin üleval korrusel vannitoas. Selline see kapindus välja nägi (vaata pilti vasakpoolne). Vahepeal panime ühe klaasriiuli pesumasina kohale ja toru sai ka kapi alt lühema vastu välja vahetatud. Aga muusosas oli see kuni nüüd praeguse remondini sama. Ma oleksin saanud panna selle kuivati pesumasina peale torni. Aga ma tundsin, et see oleks visuaalselt liiga massiivne jäänud. See on üsna väike vannituba ja see kraanikausiga nurk ka kitsas.

Lisaks see vannituba on täpselt Poiku toa kõrval, siis vahel oleksin tahtnud hommikul vara või õhtul hilja pesusid pesta, aga ei julgenud, sest ei tahtnud riskida sellega, et laps üles ärkab mingi müra või piiksumise peale. Tundus ainuke sobiv lahendus panna pesumasin koos kuivatiga alla korrusele vannituppa.

Vasakpoolne pilt on siis enne. Parempoolne praegune uus! Päris kena vahe minu arvates.

Miks Ikea vannitoamööbel?

Miks me kasutasime uuesti Ikea vannitoamööblit mitte midagi muud? Ausalt öeldes on siin kaks üsna lihtsat põhjendust – mulle väga meeldib Ikea Godmorgon vannitoa sari ja teiseks, kuna me tegime korraga ka alumise vannitoa remondi ning meil jäid alt sama sarja kapp, kraanikauss ja segisti üle, siis lihtsalt rahaliselt ei näinud mõtet osta uut mööblit. Seega tuli see ülemine lahendus meile üsna odav – ostsime vaid uue töötasapinna, peegli ja valgustuseks vajalikud LEDid.

Vannitoamööbel

Kapid

Mulle meeldib Ikea Godmorgon sari, sest

  • välimus on minu maitse – valged kapid ja tahvelpaneeliga;
  • kappe on erinevates suurustes ehk siis saab ise sobiva suuruse kokku teha (minu kapid 40+80+40) ja nt need äärmised 40 cm kapid on pesukorviga kapid. Pesukorvid olid ostes kohe kaasas ja sobivad sinna ideaalselt;
  • lisaks meeldivad mulle nende kappide sisemused – kaasas eraldajad, et saab ise sahtli sees sobiva suurusega panipaiku teha.
  • kappide peale saab osta kas täispikkuses kraanikausi või siis töötasapinna ja selle peale paigaldatavad valamud. Meil on töötasapind ja selle peal valamud.

Pildil pesukorvi kapid, vasakpoolsel pildil ilma pesukorvita, parempoolsel pesukorviga.

Kappide tasapind ja valamud

Töötasapind on ka Ikeast. See on Tolken marmori efektiga ja pidas meil väga hästi vastu need mõned aastad. Nüüd pidime uue tellima, kuna kappide osa läks ju pikemaks ja tuli teine kraanikauss juurde. Mulle väga meeldib, et see marmori efekt on pigem õrnem. Segistid väga head ei ole, üks meil minu arust veidi tilgub kuskilt vahelt. Hullult hetkel ei sega, aga õnneks neid pole keeruline millalgi hiljem välja vahetada.

Peegel ja valgustus

Peegel on pärit Andrese klaasistuudiost. Peegli suurus vist on 80x150cm ja maksis 100 eurot äkki. Valgustuse tegi mees ise peegli taha ja kappide alla. See väga palju ei läinud maksma – trafo, LED ribad ja dimmer.

Pean tunnistama, et laelampe pole ikka väga ammu enam kasutanud 😀. Õhtuti läheb meil liikumisanduriga kapi alune valgustus põlema. Peegli valgustust kasutame ka vahel. Seda saab hetkel lülitist panna, aga mees plaanis sellele ka mingi uhkema lüliti teha, eks näis.

Muu vannituba

Muus osas on vannituba sama. Vann ja plaadid on samad. Vaipasid tahaks ainult uusi, need roosad pikema karvaga läksid suht ruttu koledaks. Praegu mul üks ja uus pildistamise jaoks pandud 😀. Käterättidele leidsin ka lahenduse, mida ma algselt plaanisin ajutisena, aga nüüd on see päris pikalt juba seal olnud. Pean tunnistama, et mulle isegi meeldib. Ega mul mujal nagunii neile eriti ruumi ei olnud. See uksepealne nagi on ka Ikeast. Ust saab ilusti kinni panna, uksele ei pidanud midagi kleepima/puurima jne.

Ja muidugi ei saa unustada näitamata jätta minu meelest päris head vaadet vannitoast. Pluss mulle hullult meeldib, et meil kõigis tubades aknad ja seega ka loomulik valgus päeval.

Aitäh, et lugesid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *