Lapse 1.5 aasta sünnipäev ja meie pere poole aasta toimetused

Blogis on alates märtsist korralik vaikus olnud 😃. Mõtlesin, et lapse sünnipäeva puhul peaks ikkagi end kokku võtma ja uue kande tegema. Hakkasin 1.09 kirjutama ja jälle jäi seisma haha. Mul on tegelikult alates aprillist ka vannitubade postitused ootel olnud – ma polnud kuidagi rahul, liiga pikad ja pildid ei olnud piisavalt ilusad, siis ei viitsinud postitada, aga teen nüüd lähiajal kindlasti ära need.

Poiku hakkas ju osalise koormusega 😃 hoius käima, seega mul tekib rohkem vaba aega juurde.

Aga ma hakkan siis vaikselt pihta, räägime Poiku ilunumbritest ja sellest, mis me vahepeal poole aasta jooksul teinud oleme.

KAHEKSATEISTKÜMNENDA KUU ILUNUMBRID

Kaal: 12500 g

Pikkus: 83-84 cm

Peaümbermõõt: 49 cm

Kaalus ta ennast seekord ise 😃. Ronis kaalu peale ja see läks käima ja nägime ära. Väga mugav oli nii 😃! Pikkust mõõta eriti ei lasknud, seega me rabelemise käigus natuke proovisime mõõta. Tundus kuskil 83-84 cm olevat, mis tundub üsna loogiline. 1.5a vastuvõtule me pereõe juurde minema ei pea, nad helistasid mulle ja ütlesid, et kui kaebusi ei ole, siis ei pea minema. Kuna me veel kõhuteemade osas pole kõikide analüüside vastuseid saanud, siis ei tea, kas on vaja minna või mitte.

Mis me tegime – märts, aprill, mai

Pean kohe ära mainima, et hullult pikk galerii tuleb nüüd. Kes ei viitsi lugeda, siis kerige kohe lõppu, seal on Poikust edasi pikemalt juttu.

Ütleme nii, et enamus nendest kuudest minu vaba aeg kulus mu e-poe toimetustele. Kes veel ei teadnud, siis hakkasin ettevõtjaks. Minu e-poest saab osta erinevaid kodukorrastuse tooteid. Poe nimi on HOS – Home Organising Studio. Minge vaadake järgi ja tehke tellimusi, siis ma olen väga õnnelik 😃. Ja teie olete ka rahul, sest kaup on hea ja kvaliteetne. Nägin selle valimise ja katsetamisega päris palju vaeva.

Poe tegemine oli minu jaoks oodatust keerulisem. Väikseid detaile, millele kõigele oli ja on siiamaani vaja mõelda, oli päris palju. Aga sain hakkama ja pean ütlema, et päris äge kogemus on olnud. Nagu öeldakse, et kui ei taha töötada 8-17ni, siis hakka ettevõtjaks. Ettevõtja realiteet on see, et töötad 24/7 😃.

Siin üks võrdluspilt, kus 1a mina olen vasakul ja Poiku paremal. Minu arust oleme me küll suhteliselt ühte nägu 😃.

Mul ei olegi sellest ajavahemikust eriti palju pilte ja videosid. Kõik, mis ma telefonist leian, on mingid e-poega seonduvad pildid 😃😃. Aga no suhteliselt nii vist oligi, et märtsis hakkasime sõbrannaga pihta ja kuskil juuni alguseks oli pood enamvähem valmis.

Poiku õppis enne tõukerattaga sõidu ära kui kõndimise 😃. Iga asi omal ajal okei!! Aga kõndima hakkas aprilli lõpus. Täitsa sujuvaks muutus kõndimine mai keskel. Me päris tükk aega ootasime neid esimesi samme ja siis ta täiesti lambist tegi 3 tk järjest üks päev. Ma olin šokis 😃.

Emadepäeval sõime kodus brunchi ja käisime pärast kohvikus ka, OKO restos.

Mis veel oli huvitav – talle ei meeldinud õues käia enne seda, kui kõndima hakkas. Lihtsalt nii kui käputama maha panin, siis hakkas nutma. Kärus olles jalutada meeldis väga. Lõpuks harjutasime õuesolekut nii, et läksime tõuksiga sõitma, panin ta tõuksi peale ja pärast võtsin otse sülle. Siis mingil hetkel oli nõus terrassi peal olema ja siis lõpuks täitsa harjus ära, kui jalad alla sai. See oli päris omapärane, tavaliselt lapsed tahavad täiega õues möllu teha 😃.

Ja siis käisid Nolan ja Marie meil külas. Ärge mu just näohooldusest tulnud puniest nägu tähele pange 😃.

Käisime veel kohvikus, seekord Paju villas.

Lõpuks saime ta päikseprillidega ka leppima. Muidu kiskus kohe eest ära, aga siis proovisime nii, et päike paistis talle otse näkku ja tal oli ebamugav. Panime prillid siis ette ja ta vaatas vist, et oo, päris hea on nii ja pärast seda enam ei kakkunud 😃.

Juuni, juuli, august

Suvel me midagi erilist ei teinud. Käisime vahepeal umbes nädala Tartus, nii mul kui Siimul olid suvepäevad, Marilin abiellus, ma alustasin oma kaperavi ja puhkasime niisama.

Käisime laadal, kus puhuti suuri mulle ja Poikule väga meeldisid!

Meil sai talveaed valmis. Väga mõnus on seal tuuliste ja vihmaste ilmadega olla.

Poiku käis sõpradel külas ja Poikul käisid sõbrad külas. Poikule meeldis täiega sõpradega möllu teha.

Pidasin sünnipäeva.

Käisime Kalev spaas sulistamas. Poikul oli esimene kord niimoodi ööseks “linna peale” jääda emme ja issiga. Saime hästi hakkama. Võime teinekordki temaga spaasse minna.

E-poe avamine ja hakkasin ka natukene tööd tegema. Paljud küsisid, et kas olen NGs tööl juba tagasi, aga ei veel, aega on. Poisu nii tilluke veel. Praeguseks see väike tööots ka pausil, niiet möllan ainult e-poega.

Käisime ratastega sõitmas. Järjekordne Poiku esimene kogemus.

Poiku avastas vihmutid ja möllas basseinis.

NG suvepäevad. Päris mõnus oli vahelduseks nii, et kõik inimesed testitud ja sai ilma koroona hirmuta jälle tavapäraselt inimestega suhelda.

Airiti üllatusbeebikas

Marilinile korraldasime tema sõbrannadega tüdrukute õhtu ja käisime pulmas ka.

Käisime Poikuga lusikapeol. Üritus toimus ühe lasteaia hoovis, et covidi ohtu vältida. Kes ei tea, mis on lusikapidu, siis see on kohaliku omavalitsuse poolt üritus, kus kingitakse selle omavalitsuse uuele elanikule mälestuseks tema nimega hõbelusikas.

Kui ma nüüd seda juuni-august pildigaleriid vaatan, siis ei tundu, et me just päris niisama passisime 😃. Aga suvi läks kiiresti ikka.

Poiku uued oskused

Nagu enne juba mainisin, siis aprilli lõpus hakkas kõndima. Ta oli tükk aega juba üsna püstine ja tugede najal lasi ringi, aga iseseisvalt ei kõndinud. Ühel hetkel järsku tegi sammud ja siis läks ainult paar nädalat, kui juba kõndiski. Eks alguses neid kukkumisi oli rohkem, aga minu meelest käis kohanemine käputamisest kõndimisse ikka väga kiiresti.

Hammaste tulek tegelt ei lähe uute oskuste alla 😃, aga no käsitleme seda kui iga hambaga paremat toidu peenestamise oskust. Tegelikult ma ei teagi palju tal hambaid praegu suus on. Ikka päris palju juba, 10+ ma pakun. Igemegeel on meid aidanud päris palju ja eriti suurt numbrit hammaste tulek meil tekitanud ei ole. On olnud mõned kehvemad ööd ja tal päeval ka kehvem tuju, aga see on ka kõik.

Magab ta endiselt alates sealt kuskil ühe aastasest täitsa hästi. Pigem harva, kui peame käima teda öösel kussutamas. Ta läks kahelt unelt üle ühele unele pärast seda kui käima hakkas. Mingil hetkel hakkasin märkama, et esimene uni kisub väga pikaks ja teine uni jäi juba liiga õhtusse. Üsna tükk aega tegime talle ikkagi kaks und – esimese pikema ja teise mingi 15 minutit mini sutsaka. Kauem ei saanud lasta, muidu pidime pool õhtut taga üleval passima, sest ta lihtsalt ei jäänud magama.

Ta räägib küll hästi palju, aga päris sõnavara on veel kesine. Ütleb aitäh, auto, auto sõidab (see sõidab on küll rohkem nagu ‘õõida’, et ei häälda ilusti, aga ma saan aru), njom njom, kinni, kiia (see on meie kiisu ja hetkel kasutab ta seda ka kõigi teiste loomade kohta), näe, ei, aia, oi ja oijah. Emmet ja issit veel ootame, et sealt suukesest tuleks 😃. Lisaks kasutab pea raputust, kui midagi ei taha ja lehvitamise õppis ka ära. See on max armas nagu ausalt.

Kehalised tegevused on palju aktiivsemad, laseb liumäest alla ja ronib igal pool – kõige ja kõigi otsas. Kakub sahtlitest asju välja, paneb lauale ritta. Hommikuti aitab mul nõudepesumasinast asjad välja võtta, ka see on lihtsalt next level cute. Loodetavasti see tegevus jääb talle sisse ja teeb seda nii kaua kuni siin koos meiega elab 😃😃.

Käelised tegevused on palju paremaks läinud. On huvi tundma hakanud pliiatsiga joonistamise vastu ja paneb klotsid õigest august karpi sisse (teate küll selline laste mänguasi, kus klotsid on erineva kujuga ja siis iga klots sobitub ainult ühest august sisse). Mõnikord pillub asju, see nii vahva oskus ei ole 😃. Teeb plaksu ja lööb patsu. High five ja ruskat anda veel ei oska 😃.

Mingist hetkest nagu saime aru, et ta on sitaks palju hakanud meie jutust aru saama. Nt kui palun tal enda juurde tulla, midagi issile viia, jalga tõsta jne. Täitsa nagu inimene juba, ainult vastu räägib vähe (noh kuidas võtta, protestib üksjagu selles mõttes ikka “räägib” vastu, aga sõnadega räägib vähe vastu).

Lastehoidu minek on ka suur eraldi teema. Teen selle kohta eraldi postituse, sest see siin on juba liiga pikk JA MEIL POLE ISEGI SÜNNIPÄEVA PILDID ÄRA VAADATUD 😃.

Selleks korraks kõik. Järgmiste postitusteni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *