Lapse üheksas kuu ehk Poiku õppis istuma

Kes veel lugenud pole – kaheksanda kuu kokkuvõte on loetav siit ja pildistamine nähtav siit.

Mu nunnu 9-kuune põnn 😍, krutskeid täis.

Üheksanda kuu ilunumbrid

Kaal: 9700 g

Pikkus: 76 cm

Peaümbermõõt: 46 cm

Statistika kuude lõikes

SünnaSünd1. kuu2. kuu3. kuu4. kuu5. kuu6. kuu
Kaal (g)3466 4285 5270 6190 7100 7800 8355
Pikkus (cm)5056 6063676869
Peaümbermõõt (cm)364040,541,542,543,544,5
Sünna7. kuu8. kuu9. kuu
Kaal (g)900092009700
Pikkus (cm)7071 76
Peaümbermõõt (cm)454646

Selle kuu mõõdud võtsime kodustes tingimustes. Järgmisel nädalal lähme arsti juurde, siis saame teada, kui täpsed olid 😁.

Mis me novembris tegime?

November oli veel kodusem kui oktoober 😂. Koroona jälle lappab ja ega siis kuskile minna ei taha (võimlemistundi või kaubandusse). Isegi näohoolduse tühistasin hetkel ära, millest mul täiega kahju.

Poikul tulid novembri alguses kaks hammast. Emme jõudis fotokaardiga pilti tegema alles siis, kui kaks hammast juba väljas olid 🙈. Esimene tuli 02.11 ja teine 08.11. Suhteliselt lühikese vahega. Ülemisi veel pole tulnud.

Matu käis külas enne, kui koroonaga nii jamaks läks. Ma juba ootan, et Karl võtaks jalad alla, siis nad saavad Matuga mängida ja emmed niisama chillida 😁. Neil on 7 kuud vahet.

Tähistasime isadepäeva ❤️.

Ostsime talle vanni. Talle väga meeldib. Beebivannist ta kolis juba tükk aega tagasi välja. Otseselt väikeseks vann ei jäänud, aga ta hakkas väga möllu tegema seal ja siis oli terve vannituba vett täis. Tundsime vajadust suurema vanni järele. Alguses ta käis meie suures vannis, aga seal pidime teda ikka toetama, kuna ta veel ei istunud ja otsustasime, et võtame mingi laste vanni ikkagi juurde. Pidi ikka sündmustevaene kuu olema, kui vanni ostmine on üks vähestest tipphetkedest 😂.

Uued oskused

Poiku lõpuks istub, jee 🥳. Novembri keskelt ehk siis 8.5 kuuselt hakkas istuma.

Käputama pole veel hakanud. Võtab küll kogu aeg ise asendit sisse, aga laseb ennast siis mõne aja pärast jälle kõhuli tagasi.

Muidu ta on päris palju jutustama hakanud, panin lõppu ühe ägeda video 😁, siis on motti postitus lõpuni vaadata.

See veel päris uus oskus ei ole, aga ta harjutab vaikselt ise püsti tõusmist (vasakpoolsed videod). Parempoolsel ülemisel videol me käisime poes ja siis ta tegi terve poeskäigu sellist häält 😂. Teistel inimestel oli sellest päris lõbus. Ja alumisel parempoolsel videol ma lihtsalt kiusasin teda natuke nende sarvedega 😂.

Magamine

Öösel magamine pole hetkel kõige parem olnud. Mõned ööd olid kehvad hammaste pärast.

Enamuse novembri öödest ärkas 2-3x, vist arenguhüppe pärast. Ega kindlalt ei tea ju muidugi, aga välistasime kõik muud teemad, seega ei osanud rohkem midagi arvata, et milles asi. Novembri lõpus sai arenguhüpe läbi, siis läks tudumine jälle paremaks.

Päevauned on endiselt päris head. Ilusti kahe une peal olnud. Pildil pärast lõunaunest ärkamist.

Ja lõpetuseks üks nummi video ka 😁.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *