Lapse kaheksas kuu ehk elu beebiga on üsna stabiilne

Kuud lähevad nii ruttu. Alles ma kirjutasin eelmise kuu kokkuvõtet. Aga pikalt ei heieta siin, lähme kohe põneva osa juurde.

Kes veel lugenud pole – seitsmenda kuu kokkuvõte on loetav siit ja pildistamine nähtav siit.

Mu bebe on nii nunnuke.

Kaheksanda kuu ilunumbrid

Kaal: 9200 g

Pikkus: 71 cm

Peaümbermõõt: 46 cm

Statistika kuude lõikes

SünnaSünd1. kuu2. kuu3. kuu4. kuu5. kuu6. kuu
Kaal (g)3466 4285 5270 6190 7100 7800 8355
Pikkus (cm)5056 6063676869
Peaümbermõõt (cm)364040,541,542,543,544,5

*Koduse kaalumisega läks ikka natuke lappesse, 7.5 kuu arstivisiidil kaalus ta 9000 midagi kopikatega, seega ma parandan siin ära.

Sünna7. kuu8. kuu
Kaal (g)9000*9200
Pikkus (cm)7071
Peaümbermõõt (cm)4546

Mis me oktoobris tegime?

Mina toimetasin kodus üsna palju. Sorteerisin oma riidekapid ära – osa asju andsin sõpradele, mõned rohkem kantud asjad riidekonteinerisse ümbertöötluseks ja päris mitmeid asju andsin ka annetuseks. Kokku sai mingi 4 koti täit. Otsustasin asjadel minna lasta, mõned esemed olid sellised, mida olin liiga kaua “igaks juhuks” hoidnud. Mul ei ole hetkel nii palju riideid vaja, kuna ma kontoris tööl ei käi. Kodus olen nagunii dresside jms mugavama riietusega. Eks siis kui uuesti tööle tagasi, siis teeb suurema šopingu ja ostab uusi asju.

Lisaks organiseerisin kodus külmkapi ära. See oli äge projekt ja selle kohta ma võiksin isegi eraldi postituse teha. Pikemalt siis hetkel sellel ei peatugi.

Hakkasin uuesti oma rasedamärkmikku tegema. See on olnud päris lõbus ja tore ajaviide. Oleks ainult rohkem aega, et seda teha 🤪. Vahva on ka kogu seda raseduse aega uuesti meenutada. Praegu ei tundugi enam nii hull, kui tol hetkel tundus 🤣. Tegelikult lapse 9. kuu sünnaks peaks tegema 9 months in ja 9 months out pildi ka ära. Siis äkki olekski tore ka oma rasedusest väike kokkuvõte teha, mida ma pole viitsinud niiiii kaua kirjutada 😄.

Haiged olime oktoobris mingi 2 nädalat, Poiku mitte, aga mina ja mees küll. Seetõttu me väga kuskil tundides ei käinud ja olime kodused. Käisin koroonatesti ka tegemas, aga õnneks ei olnud! Väga imelik oli igatahes, et meie mõlemad olime haiged, aga Poikul polnud mitte midagi.

Vahetasin auto välja. Natuke toimetusi oli sellega seoses ka. Lisaks tellisin uue telefoni ära. Ei jõua ära oodata millal tuleb. Mu praegune teeb ainult uduseid pilte, üsna vana ka juba.

Uued oskused

Aga lähme teemadega Poiku juurde tagasi 😃. Mulle tundub, et varsti hakkab käputamist lubama. Avastasin üks õhtu, kui ta üldse ei tahtnud magama jääda, et ta käputas oma voodis 😃. Päevasel ajal ta üldse ei andnud mingeid märke, et tahaks seda teha. Aga kui öösel juba ilusti tegi, siis sain aru, et nüüd on vaja kindlasti päeval hakata seda palju harjutama. Siis ta loodetavasti tahab öösel seda vähem praktiseerida 😃. Hetkel ta veel ei käputa, aga harjutame tihti.

Hetkel tal natuke kehv esemete taju 😄. Ei saa aru, et laud tuleb ette, kui roomab jne. Mõned korrad on ikka peale kolksu ka saanud.

Hästi lahe uus oskus on tal pirtsutamine/pahandamine. Kui talle miski ei meeldi, olgu siis söök või riidesse panek, siis ta tõmbab nina krimpsu, suu prunti ja hakkab läbi nina puhisema 😃😃😃. Emme poja, pole midagi öelda.

JA TA ÕPPIS BABYBJÖRNI TOOLIS ENDALE HOO TEGEMISE ÄRA 😂. See on nii naljakas. Ta on tegelt juba kaalupiirangus niiet pikka pidu meil selle kiikumisega enam pole ka 🤪.

Lisaks üritab ta igasuguste asjade alla ja sisse vaadata. Näiteks rebib oma puslematid lahti ja siis piilub nende alla. Ja kokku meeldib talle ka neid puslematte vajutada 😄.

Magamine

Oktoobris oli tududega suhteliselt stabiilne. Öid oli paremaid ja oli kehvemaid. Päevauned olid kõik päris head.

Kolisime lõplikult vankrist kärusse. Kõik päevatudud nüüd kärus. Isegi juba ootasin, et millal saab selle roosidega vankrikorvi ära pakkida. Mitte, et see poleks meeldinud, aga see võttis autos liiga palju ruumi 😃.

Vasakul viimane tudu roosidega vankris ja uued tudud paremal kärus Voksi soojakotis.

Päevatudud teeb uues esikus, kus on jahedam ja värske õhk. Mõnus on, et ei pea tuule ja vihmaga arvestama, aga samas laps saab ikka nagu õues magada.

Kohe hea näha, et kui kuu on olnud sujuv, siis ei tulegi pikka romaani siia tudu peatüki alla 😃.

Lisatoit

Ostsin laste toitumisretsepte (raamat “Maitsev algus” ja Näputoidul beebi retseptivihik). Proovin Poikule pakkuda erinevaid sööke. Tükilisemad söögid teda praegu väga ei huvita kahjuks. Eks pakume ja proovime ikka.

Aga maitsevad talle brokkoli, lillkapsas, porgand, veis, pastinaak, õun, pirn, mustikas. Muna läks ka teiste asjade sees segatuna. Röstsai meeldis väga 😃. Avokaado kahjuks vähem, aga seda harjutame veel. Makarone ta väga söögiks ei pidanud, rohkem mängimiseks. Tahaksin talle väga putru anda, aga harjutame väga aeglase tempoga kõhu jamade pärast. Hetkel ta sööb kaks korda päevas lisatoitu. Ma arvan, et koguseliselt vist mitte nii palju kui võiks, aga pole sellest hullu midagi. 9. kuu arstivisiidil tehakse vereproov ka, siis peaks teada saama, kas on piisavalt rauda jm aineid.

Aga praeguseks kõik. Ilusat ja loodetavasti mitte nii sombust novembrit teile. Katsume selle pimeda aja ikka kiiresti ja positiivselt mööda saata.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *