Lapse kuues kuu ehk mu laps on juba pooleaastane

Lapse kuues kuu, 1/2 minisünna. Juhhuu! Ma olen sel korral nii tubli olnud (enda meelest 😃). Peaaegu sünnal postitan jutu ja pildid. Ühe päeva võrra hilinesin ainult sellepärast, et arst oli meil täna. Tahtsin ju kaalu ja pikkust ka lisada.

Viienda kuu kokkuvõte on loetav siit ja pildistamine nähtav siit.

Kostüüm on seekord pärit Next-ist. Ostsin 6-9 kuud suuruse, aga pikka pidu sellega pole. Püksid on küll üsna suured, aga body liiga paras.

Kuuenda kuu ilunumbrid

Kaal: 8355 g

Pikkus: 69 cm

Peaümbermõõt: 44,5 cm

Statistika kuude lõikes

SünnaSünd1. kuu2. kuu3. kuu4. kuu5. kuu6. kuu
Kaal (g)3466 4285 5270 6190 7100 7800 8355
Pikkus (cm)5056 6063676869
Peaümbermõõt (cm)364040,541,542,543,544,5

Mis me siis augustis tegime?

Lapse kuues kuu möödus nii ruttu. Ongi sügis käes.

Triinu beebipidu

Mina käisin Triinu beebikal. Poiku oli issiga pool päeva kodus. Issi lubas igasuguseid põnevaid krõbisevaid pakke uudistada.

Ja mõned pildid Triinu beebipeost ka. Võtsin üle tüki aja kaamera kätte väljaspool kodu.

Kodukohvikute päev

Osalesime naabritega kodukohvikute päeval. No tegelikult meie panus oli küll väike, tegime ühte sööki. Pakkusime maisikrõpse guacamole‘ga. Müüsime neid 34 tk. Naabrid tegid kivigrillil 100 pitsat 🍕 😃.

Käisime kontoris

Näitasin töökaaslastele oma mini-me ära. Triin proovis ka ema ametit ja rallis Poikuga mööda kontorit ringi 😃😃. Kontori avamispeol käisin ilma lapseta. Natuke igatsen tööle tagasi ka. Äge seltskond meil seal ja mulle meeldib mu töö. Aga sellise pisikese kõrvalt ei jõua hetkel küll isegi mõelda sellele, et läheks näiteks osalise koormusega tagasi.

Käisime Kristianil külas

Poikul on temast nädal aega vanem sõpa, nii cool.

Uued oskused

Sellel kuul hakkas ta oma jalgu märkama. Päris tihti tõstab jalad õhku ja võtab varbad kätte. Suhu üritab neid pigem vähem panna, katsub ja mängib nendega niisama.

Käed on päris tugevaks muutunud ja jalgadega siputab ka kõvasti.

Mu telefon on viimasel ajal kuidagi uduseid pilte tegema hakanud, ei ole kaamera must, juba kontrollisin korduvalt 🙄.. ei jõua ära oodata, millal uus telefon välja tuleb. Mu praegune on juba 3a vana ka. Vist eriti märgatavaks muutus minu kaamera kvaliteet siis, kui koju tekkis iPhone 11 ka.

Lisatoit

Kuskil 5 kuud ja natuke peale hakkasime pakkuma talle lisatoitu. Alustasime kõrvitsapüreega. See valmistas talle ikka väga palju kõhuvalu. Öösel uni rikutud, iga 1h tagant üleval. Proovisime mitmeid kordi, tegime väikse pausi sisse ja proovisime augusti teises pooles uuesti. Seis sama. Kuna hetkel ta jäi haigeks ka, kõht lahti, siis praegu pole rohkem üritanud. Perearst soovitas ise teha suvikõrvitsat ja lillkapsast. Võiks ka putrusid anda, aga kuna meil see tärklisetalumatus, siis ootame praegu allergoloogi tagasisidet.

Kõrvits talle maitses küll väga.

Lapse kuues kuu: täna sõin püreed

Magamine

Ma unustasin eelmises viienda kuu postituses mainida, et me kolisime oma tuppa tagasi magama. Beebimonitor sees, aga ma tavaliselt kuulen ta vääksu juba enne, kui monitor jõuab käima minna. Veidi tüütu on küll käia kõrvaltoas, aga samas kui ainult 1x öösel ärkab, siis on talutav. Kui iga tunni tagant, siis on rets. Kui me ühes toas magaks, siis ma ei saaks üldse magada.

Ööuni

Lapse kuues kuu oli une mõistes selline 50-50. Kuskil augusti keskelt umbes saime ööunega jälle enamvähem korda. Magab nüüd üsna normaalselt 3-6h sutsakatega. Vahepeal oli ikka väga lootusetu tunne. Ma ei teagi, kas meie pingutused aitasid või regressioon sai läbi. Tsirkus käis meil juuni algusest saadik.

Kusjuures ma korraks mõtlesin isegi, et kas meil oli kogu selles jamas süüdi regressioon. Sest ma avastasin, et paljudes toiduainetes on modifitseeritud tärklis sees (nt sink, kodujuust, jogurt, kohupiimakreem, koogid jpm). Ega ma kõiki tooteid niimoodi ei lugenud ju kogu aeg ka. Ainult need kõige loogilisemad (riis, tatar, kartul, maisitooted, hommikuhelbed, pudrud, krõpsud jne). Isegi nahaarsti poolt soovitatud toidulisandites oli tärklis. Ehk ma neid ei saa võtta praegu 😕.

Aga magamapanek õhtuti on jube. Oleme proovinud igasuguseid kellaaegu, tegevusi jne, aga ta ei taha ööunne minna. Vehib ja sipleb täiega voodis. Halvemal juhul nutab ka. Ei teagi, mida teha. Ilmselt lohutada end nagu iga teise asjaga, et läheb varsti mööda. See varsti on lihtsalt väga suhteline.

Augustis oli meil unega üks WTF hetk ka. Ta magas esimest korda terve öö!! Õhtul läksime magama ja tegime silmad lahti alles kell 7 hommikul. Hirm oli juba, et kas lapsega kõik ok ikka.

Päevauned

Me proovisime õpetada teda päeval iseseisvalt magama jääma, ehk lõpetasime vankri väristamise ära. Kõigutasime vahepeal küll, siis kui ta tõesti ei tahtnud jääda. Öeldakse muidu, et kui ta õpib iseseisvalt magama jääma, siis suudab ta ka öösel ühest tsüklist teise probleemideta üle minna (s.t. vanemate jaoks vähem ärkamist).

Hakkasime veidi kauem teda üleval hoidma. Kuskil 2-2.5h. Tundus muidu, kui üritasime teda magama saada, et ta polnud üldse väsinud. Siis läksimegi üle kolmele päevaunele ka, kui nägime, et vana graafik enam üldse ei toiminud.

Päevaunede WTF hetk oli, kui ta jäi BabyBjörni toolis magama. Seda juhtus küll viimati 4 kuud tagasi..

Kergkäru

Poiku on juba suur poiss. Vankriga on kohe-kohe kõik (üleval pool oli pilti ka näha). Kuna ta veel ise ei istu, siis kergkärus hoiame teda ikka poollamavas asendis. Aga talle väga meeldib kärus, ta vaatab hea meelega, mis õues toimub. Seega lõpuks saame temaga jalutamas käia. Korvis ei olnud vahepeal üldse mõtet, sest ta ei tahtnud õues magama jääda, sai pahaseks, et ta midagi välja ei näe ja kui ma ta lõpuks suure nutuga magama sain, siis magas ainult 25-35 minutit. Ma ei näinud mõtet niimoodi käia ja otsustasin siis, et panen teda toas magama ja tõstan pärast vankriga õue.

Ma ei teagi, mis selle vankrikorviga teha.. kas panna müüki või müüa pärast kogu komplekt. Kindlasti on lihtsam müüa kogu komplekti, aga samas seda käru osa me ju ilmselt kasutame pikalt veel (see iste kuni ca 4 aastaseni vms; vaevalt, et me nii kaua seda kasutame, aga ikkagi mõned aastad ma arvan küll).

Lapse kuues kuu: kergkäru

Aga tõmban nüüd otsad kokku, näitan veel kuuenda kuu sünnakingi ka ära.

Selle kiigu sai sünnipäevaks.

Väike pildivõrdlus ka lõpetuseks. iPhone 11 vs Canon 5D Mark III + Tamron 70-200 G2 (koos töötlusega).

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published.