Lapse viies kuu ehk ehitusmöll kodus

Lapse viies kuu oli vähem tegus kui muidu, s.t. lapse jaoks vähem tegus 😃. Emal ja isal oli tegemist küllaga. Täpsemalt juulikuu tegemistest nüüd järgnevalt.

Neljanda kuu kokkuvõte on loetav siit ja pildistamine nähtav siit.

Viienda kuu ilunumbrid

Kaal: 7800 g

Pikkus: 68 cm

Peaümbermõõt: 43.5 cm

Statistika kuude lõikes

SünnaSünd1. kuu2. kuu3. kuu4. kuu5. kuu
Kaal3466 g4285 g5270 g6190 g7100 g7800 g
Pikkus50 cm56 cm60 cm63 cm67 cm68 cm
Peaümbermõõt36 cm40 cm40,5 cm41,5 cm42,5 cm43,5 cm

Juuli lõpupoole kui käisime 4.5 kuu arstivisiidil, siis Poiku oli oma kasvukõveralt teisele hüpanud ehk kaalu oli liiga palju tulnud. Kuigi paxuke ta pole, niiet vast muretsemiseks pole põhjust 😃. Augusti alguses mõõtsin kodus ise pikkust ja peaümbermõõtu, seega ma ei tea, kui täpselt sai. Aga polegi nii tähtis, ta pole ju vahepeal 20 cm juurde visanud 😃.

Mis me juulis tegime?

Vaatan alati telefonist eelmise kuu pilte, kui kokkuvõtteid kirjutan, sel kuul on kuidagi liiga pilte ehitusest, plaatide valimisest, mööblist jne 😃.

Kodus ehitusmöll

Mainisin alguses, et Poikul oli vähem tegusam kuu kui meil. Me jõudsime temaga vähem trennidesse, kuna kodus hull ehitusmöll käimas. Ehitasime autovarjualuse ja uue esiku. Loodetavasti ei pea emme siis talvel autot kraapima, kui vaja Poikuga sõitma minna ning uues esikus saab Poiku mõnusalt värske õhu käes tududa. Mõlemad on praeguseks hetkeks veel tegelt natuke pooleli.

Poiku on nii tublisti oma BabyBjörni tooliga õues abiks olnud 😃.

Palju aega vanavanematega

Samas kogu selle ehituse kõrvalt käisime palju Tartus ja vanaemad on käinud teda hoidmas ka. Niiet selles mõttes oli lapsel tore kuu, et sai vanavanematega koos mängida ja hästi paljuuuu süles olla 😃. Mingi hetk ta isegi veits pirtsutas, kui ta uuesti põrandale matile mängima panime. Oli ju mitmeid päevi saanud nii palju mõnusalt süles olla..

Mõnus on, kui keegi käib hoidmas. Saab natuke puhata ja enda või pere asjadega ka tegeleda. Ma koristasin palju, kui mul ema oli hoidmas mitu päeva.

Marie käis Kevini ja Nolaniga Eestis

Nolan on nii energiline, kogu aeg vehkis ja oli nagu väike Duracelli jänku 😃. Neil on peaaegu 3 kuud vanusevahet. Kahju ainult, et nad nii kaugel elavad, muidu oleks täiega tore, kui lapsed saaks tihedamini kokku.

Matching outfits 😃. Nii need tänapäeva emad end siis lõbustavad 😃.

Käime palju koos poodides

Varem me üritasime nii, et käime poodides, siis kui ta magab. Mingi hetk saime aru, et enam nii ei tööta. Ta ärkas ruttu üles ja siis oli uni rikutud. Enam ei jäänud, poes oli palju põnevat uudistada. Nüüd me käime pigem nii, et magab kodus ära ja kui ärkab, siis kimame poodidesse. Ja ta on täitsa rahulik poes käies, vaatab ringi lihtsalt 😃.

Toidupoes käime tihti ja vasakul oleval pildil käisime emmele kummikuid ostmas 😃😃. Ostsin talle kärule istumisosaraamile kanga ka ära. Mulle tundub, et üsna varsti peame vankrile tadaa tegema ja kergkärusse üle kolima. Eks näis, kuidas sellega kohanemine on. Lisaks pean varsti ka kevad-sügis soojakoti ostma, kuna kergkärus ju pole ta sellises mõnusas kookonis. Kui keegi soovitab soojakotti, siis võiks mulle märku anda.

Uued oskused

Keeramine on nüüd täitsa selge. Kõhuli magamine õnnestub ka enamvähem. Haaramise eest võib ka juba head punktid panna. Talle väga meeldib asju suhu panna, käetäpsus on selles ka päris norm. Näriks kõike. Tundub vaikselt, et hakkab hambaid lubama.

Täpsemalt ma midagi ei oskagi nii välja tuua, et mis võrreldes eelmise kuuga on uut. Kõik oskused nagu edasiarenenud ja tema ise ka tajub rohkem. Kilkab ja naerab max palju 😍.

Magamine

Eelmise kuu jutustuses jäi meil jutt magamise juures pooleli. No lugu selline, et ta nüüd juuni algusest pole enam hästi maganud. Mõned üksikud korrad, kui on maganud 5-6h jutti. Enamasti magab vähem ja mõni öö on iga 1-1.5h tagant ka ärganud.

Ei teagi, et millest see on. Vahel tundub, et gaasid segavad, teinekord arvan, et äkki hambad, sest ta sügab oma igemeid kogu aeg ja ilastab palju. Äkki ikka veel regressiooniteema, kes seda teab, mõttetu vist heietada ka.

Oleme talle õhtuti pudeliga ka pakipiima juurde andnud, kuid see pole aidanud kauem magada.

Lisaks proovime teda päevasel ajal iseseisvalt magama õpetada, et ei kõiguta enam kogu aeg magama, vaid paneme lihtsalt vankrisse. Järk-järgult tahaks proovida sahinast ja lutist ka lahti saada. Olen lugenud, et see võib aidata ka öösel paremini magada.

Mingi hetk nüüd 5+ kuusena ta võib tahta kolmele päevaunele üle minna. Eks proovin seda hetke ka ära tabada.

Ta sel kuul palju toas maganud ehitamise tõttu. Tahaks teda jälle rohkem õue magama panna.

Gaasid

Lapse viies kuu on möödas ja mul tuli meelde, et gaaside teemal ma pole pikka aega nüüd kirjutanud, sest tegelikult on meil seis suhteliselt sama. Ta ei röögi enam valudest, puuksutab ikka palju. Aga mina endiselt tärklisega asju süüa ei saa. Juulis nüüd Tartus käies proovisin ühe keedukartuli süüa ja no selge, rohkem ei taha proovida praegu. Nutt oli päris karm. Isegi mu vanemad ehmusid sellest ära. Ju nad ei arvanud, et see gaasivalu teema nii hull on, aga päriselt on ka.

Lõpetuseks..

Viies kuu on lapse mõttes kuidagi palju toredam olnud, isegi kui pole väga hästi magada saanud. Ta on nii palju aktiivsemaks muutunud, rõõmsamaks ja suhtleb meiega. Kilkab, naerab ja jutustab nii, et nunnumeeter täiega põhjas. Ja tal on nii nunnud punnis põsed 😃.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *