Lapse kolmas kuu ehk laps magab oma toas enda voodis 🥳

Kuidas möödus lapse kolmas kuu? Appi, küll aeg lendab ikka. Väike ülevaade sellest, mis me maikuu jooksul siis tegime.

Teise kuu kokkuvõtet saab lugeda siit.

Katse nr 1:

Katse nr 2:

Kolmanda kuu ilunumbrid

Kaal: 6190 grammi

Pikkus: 63 cm

Peaümbermõõt: 41,5 cm

Statistika kuude lõikes

SünnaSünd1. kuu2. kuu3. kuu
Kaal3466 g4285 g5270 g6190 g
Pikkus50 cm56 cm60 cm63 cm
Peaümbermõõt36 cm40 cm40,5 cm41,5 cm

Järgmise kuu ilunumbrid vist nii täpsed ei tule, sest pean ise mõõtma ja kaaluma, kuna uus visiit on alles 4,5 kuuselt ehk 22.07.

Esimene emadepäev

Esimese emadepäeva puhul me midagi erilist ei teinud. Sain lilli ja tegin magustoitu, mis otseloomulikult tekitas lapsele gaase 😃. Oleks tahtnud kuskil kohvikus käia, aga kuna koroona oli veel teemaks, siis ei käinud (polnud isegi kursis, et kas siis oleks saanud kuskil õues istuda). Ja minu praegust menüüd arvestades poleks ma niikuinii saanud enamustest kohvikutest süüa osta 😂.

Magustoidul olev topper on Amelist.

Pildistamine kirsiõites

Käisime pildistamas. Poiku ei poseerinud, ta oli isegi pahur, sest me ajasime ta tudust ülesse, aga sellegipoolest saime täitsa ilusad pildid.

Päris tore oli vahelduseks midagi muud selga panna kui dressid ja natuke pasti ka krohvida 🤣.

Rotavaktsiin

Teise kuu ülevaatusel saime rotavaktsiini. Pidin kirjutama, kuidas see mõjus.. Et kas muutis ka midagi. Õnneks see ei teinud midagi hullu. Samal päeval puuksus umbes 3x rohkem kui tavaliselt, aga puuksud tulid ise välja ja ta ei karjunud. Järgnevatel päevadel oli paar korda tahke kraam teist värvi. Kartsin küll, et nüüd läheb gaasidega veel rohkem lappesse. Aga usun, et need probiootikumid, mida oleme talle nüüd tükk aega andnud, on aidanud.

Magamine

See magamise peatükk on vist küll iga kuu kokkuvõttes sees. Kogu see titendus keerlebki tudumise ümber 😃. Mai rekordtudu tuli 7h ja 40 minutit järjest. Ma reaalselt ärkasin ise üles paar korda ja käisin kontrollimas, kas ta hingab. Tudude osas meil endiselt mingit rütmi ei ole. Magab nii nagu tuju on, aga arenguhüppe ajal magab oluliselt halvemini. Siis nii endale kui talle ootusi ei pane, peaasi et üldse magab! Muidu üritame ikka jälgida, et õhtul enamvähem samal ajal magama ja keskpäevane tudu võiks kõige pikem olla. Vahel ta ärkab hea tujuga, vahel pahurana 😃.

Tekitasime talle õhturutiini. Sööb kõhu täis, siis issi teeb talle vanni ja paneb lapse magama, #besthusband. Ma tavaliselt sel ajal koristan kodu ja vahel teen ka trenni õhtusel ajal.

Aga maikuu oli selles mõttes edukas, et harjutasime ta enda tuppa magama. Hetkel magame küll ise ka tema toas, aga meid on oluliselt lihtsam sealt tagasi enda tuppa kolida, kui teda tema enda tuppa, kui ta vanemaks saab 😃. Kui mul õigesti meeles on, siis kuskil 6. elukuuni võiksid beebid vanematega ühes toas magada.

Tegelikult oli meil kolimiseks põhjus ka – meie toas ei ole pimendavad rulood ja tema öötudule minekuks kella 20-21 vahel on õues liiga valge. Tal lihtsalt ei tule uni peale, vaatab kogu aeg ringi 😃. Issi ehitas talle voodile isegi katuse, kus tume kangas peal. Hämaras tuleb uni palju kiiremini. Mulle endale tundub, et ta magab paremini ka, kui mind lähedal pole. Äkki ei ole piimalõhn kogu aeg ninas 😃.

Ma olin kuidagi ebakindel selle öötudu suhtes. Nii palju kui ma teistega suhelnud olen, siis kõigil magavad tited enda juures ja öösel toitmiste ajal ka terve pere magab rõõmsalt edasi. No krt, tee, mis tahad, meil see värk nii ei töötanud. Esiteks me andsime varem talle öösiti ka gaasirohtu, nüüd enam mitte. Gaasirohu andmine tähendas kindlalt kööki külmkapi juurde minekut vähemalt 2x. Ma ei tea, kas mul sellest ajast jäi kuidagi sisse harjumus üleval olla kuniks ta sööb, aga hetkel mina ei saa kuidagi öösel edasi magada. Olen üleval nii kaua, kui ta lõpetab ja mina või issi paneme ta oma voodisse magama tagasi. Praeguseks ma enam nii ebakindel ei ole ja olen seda meelt, et kui meile sobib nii paremini, siis nii lihtsalt ongi. Ei ole hea kogu aeg teistega end võrrelda. Tahes tahtmata kõik ikka teevad seda… Tundub ju, et kui kõigil teistel töötab, siis äkki peaks meil ka.

Uued oskused ja emotsioonid

Ta vaatab palju uudishimulikumalt ringi, naerab rohkem (eriti kui talle mingeid nägusid ja hääli teeme) ja tunneb ka mänguasjade vastu suuremat huvi. Harjutab haaramist.

Sel kuul käisime ka päris mitu korda füsioteraapias. Harjutused, mis seal tehti, olid väga asjalikud, aga talle endale väga ei meeldinud seal. Kui ta sai süles olla, siis oli veel enamvähem, aga nii kui selili või kõhuli pandi, siis hakkas pahandama ja karjuma. Vist ca 6x käisime ja kuna ta ei harjunud selle ajaga, siis otsustasime, et teeme väikese pausi ja proovime mõne aja pärast uuesti. Tittedel pidid lihaspinged sagedased olema ja hea on nendega varakult tegelema hakata.

Mai lõpupoole oli ka soojemaid ilmasid. Istusime mitmel õhtul terrassil. Ere päike ja tuul näos olid tema jaoks uued sensatsioonid 😃. Esimest korda tuule peale ta ehmus täiega, ereda valguse peale tõmbas lihtsalt silmad ja näo krimpsu.

Fotograafi juures

Lõpuks jõudsime lapsega pildistama! Vahetult enne kolmanda kuu minisünnat, 31.05 käisime.

Pildistama minek tuli kuidagi ootamatult. Fotograaf Maris Treufeldt, kes tegi ka meie pulmapildid, kirjutas Instas, et tal on õunapuu aias pildistamiseks vabu aegu ja siis me otsustasimegi, et läheme ka. Kolmekuuse beebiga on ikka raske pildistada, kuna teda ei saa veel meelitada poseerima 😃. Rohkem pilte näitan eraldi postituses.

Lapsetoa uuendused

Mais tegelesime ka lapsetoa uuendamisega. Ostsin riidekapi ja tapeedi seina. Riidekapp on valmis, tapeet veel seinas pole. Teen sellest eraldi postituse, kui tapeet saab seina. Siis põnevam, saab koos piltidega jälle vaadata 😃.

Mul on nagu mingi haigus. Tahaks igast mööblit, vaipu, mänguasju jne sinna osta, aga reaalselt praegu pole ju vaja 😃. Selleks ajaks, kui “vaja” läheb, on soovid juba raudselt muutunud.

Ma võiksin hakata kokkuvõtte postitusi kuu jooksul kirjutama. Praegu tagantjärgi on liiga aeganõudev seda valmis kirjutada. Äkki mul siis õnnestuks ka rohkem minisünna lähedale jõuda postitamisega 😃.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *