Progress 5,5 nädalaga ehk minu kolimise saaga postitus nr 5

Nii… Kus ma nüüd eelmise kodu postitusega pooleli jäin?

Kassidel läheb hästi, nad on juba uue suurema ruumiga ära harjunud, õnneks oli eelmisest korterist tuttavaid asju ka – kassipuu, voodi jne. Natuke võõras oli nende jaoks ka “õuetuba” ehk terrass 😃 Väike kass käib suhteliselt tihti uudistamas, suurem kardab ikka.

Aga nüüd kahe nädala jooksul on oluliselt vähem olnud aega kodus toimetada, kuna puhkus läbi ja vaja tööl käia. 

Seekord ma nädalate kaupa tegevusi lahti ei kirjuta, aga tegin vist kolmanda nädala lõpus ühe video. Postituse lõppu püüan panna ka ühe video viienda nädala seisust. 

Kodu update 3. nädal

Vannituba I

Panime vannituppa valgustuse ära. 4 sellist süvistatavat lampi, päris kenad ja mõnusalt minimalistlikud. Pildi peal tundub suur, aga tegelikult pole üldse…

Vannitoa lamp

Köök

Köögi osas oleme ikka päris palju toimetanud. Kolme nädala (õhtute) jooksul said tehtud järgnevad toimetused:

  • Paika pandud ülemine ja alumine kapirivi. Kinnitasime tüübliga kruvidega ja siinidega. 
  • Kõik sahtlid panime kokku
  • Kõik ukselingid said paika
  • Töötasapind parajaks lõigatud ja sisse augud
  • Paigaldasime pliidiplaadi (sellega oli veel omaette tsirkus, loe alt)
  • Paigaldasime ja silikoonisime kraanikausi
  • Paigaldasime õhupuhasti
  • Paigaldasime nõudepesumasina
  • Paigaldasime seinakappide alla valgustuse
  • Paigaldasime töötasapinnale süvistatavad pistikud
  • Paigaldasime ahju 

Pliidiplaadiga oli hull tsirkus. Ma valisin ühe valge välja, mis meeldis ja siis tellisin netipoest selle ära. Kui see asi kohale jõudis ja ma vaatasin seda oma köögikappide ja töötasapinnaga koos, siis tundus see liiga sinakas-halli tooni ja ei meeldinud üldse. Poes tundus jumala valge. Ju siis oli poes teistsugune valgus. Kuna ostsin e-poest, siis sain selle tagastada ja vahetada teise vastu välja, kuid pean tõdema, et ega lumivalget pliidiplaati ma ei leidnudki. Kõik olid sellist natuke hallikat, läbikumavat tooni. Mis seal ikka, pean leppima 😂 Aga must oleks tõenäoliselt veel rohkem eristuma jäänud, kui kõik ülejäänud on valge.

Poes tehtud pilt. Alguses valisin vasakpoolse, pärast parempoolse. 

Paika sai ka seinakappide alla valgustus. See on täiega ilus, mulle väga meeldib. See pole selline tavaline lihtsalt LED riba, vaid selline suur plaat, mis mahtus täpselt kapi alla. 

Töötasapinna valgustus

Valmis sai ka köögisaareke, mis oli minu väike unistus. Tahtsin saada valget retro Smegi ahju ja pastelltooni väikeseadmeid. Väikeseadmed ostsin ära juba varasemalt, kuna arvestasin sellega, et kui kolimise teema lauale tuleb, siis tõenäoliselt 500 euro eest rösterit, veekeetjat ja blenderit pole kõige mõistlikum osta 😃 Õnneks sel hetkel, kui ma need asjad ostsin, ma ei teadnud, kui ruttu ja kui palju raha mul tuleb selle praeguse elamise eest välja käia 😂

Smeg on teema

Kui köök täiesti valmis on, siis teen eraldi pikema postituse ka sellest – panen rohkem progressi pilte ja teen valmis köögist ka normaalsemad pildid. Hetkel veel kappide alumisse äärde liistud panemata. 

Vannituba II

Ülemise korruse vannitoas saime lõpuks kapi kätte. Kui kapp käes oli ja tundus, et nüüd pole enam muud, kui kapp kokku lappida ja torutööd ära teha, et saaks kraanist vee jooksma, siis kaugel sellest. Suutsin vahepeal veel 5x ümber otsustada, millise paigutusega vannituba me tahame 😃

Alguses planeerisime, et paneme pesumasina ja kuivati ühte süvisega seina ja sinna vahele pesukorviga 40 cm laia kapi ning peale ühtlase töötasapinna. Selle kapi ülesse planeerisime peegli. Aknaga seina plaanisime panna kraanikausi (see kapp, mis nüüd kohale jõudis). Hakkasin kaaluma seda varianti ja kuna kapp oli kokku pandud, siis tundus, et ei ole ikkagi kõige parem variant.

Pesumasina ja kuivati sein
Kraanikausi sein

Peamiselt sellepärast, et kraanikausi kapp on ca 60 cm sügav ja 100 cm lai, see võtaks päris palju ruumi aknaalusest seinast. Vannituba on üsna kitsas ja wc pott ka suhteliselt lähedal. Põlvi küll istudes poleks ära löönud, aga ikkagi 😃 Hindasin siis ka pesumasina ja kuivati algset plaani ja jõudsin järeldusele, et kui ma seal peegli ees tahan asjatada, siis pesumasinad on üsna sügavad ja ma ei saa ilmselt peeglile piisavalt lähedale minna, kuna ma olen natuke pime ilma prillideta. Järjest vähem hakkas see variant meeldima. Siis uurisin ja googeldasin natuke pesumasina ja kuivati torne, see variant ka ei meeldinud, aga tundus olevat parem alternatiiv, kui see kaugelt peegli vahtimine. Pesumasina ja kuivati torn on ilus siis, kui neile saaks kapi ümber ehitada ja nende jaoks on piisavalt ruumi (meil üsna väike vannituba ja süvise sügavus väga ukse lähedal ka). 

Lõpuks panime aga hoopis nii.

Peaaegu valmis, kraanikauss veel puudu
Kraanikausi sein, mis loodetavasti varsti pole enam kraanikausi sein😂

Pesumasin jääb sinna, kus ta planeeritud oli. Pesumasina kõrvale panime kraanikausi kapi (algselt pidi tulema sinna vanni kõrvale) täies mahus koos tasapinnaga (õnneks mahtus täpselt ära, ei olnud liiga väike ega liiga suur; selles mõttes mõõtudega joppas räigelt). Kuivati mõtte matsin praegu maha, kuna see oli plaanis nagunii hiljem osta, siis kui elutoamööbel ja telekas on ostetud. Aga uue planeeringu järgi hakkasin mõtlema, et kas üldse tahan või vajan kuivatit. Pole kunagi olnud, seega puudust ei tunne ja mõtlen selle teema peale kunagi hiljem. Praegu ei tahaks sinna seda torni tekitada.

Kraanikausi osas nii palju siis update hetkel, et naabrite tuttav töömees käis vaatas meil vannitoa üle ja lubas teha pakkumise, kui palju läheks maksma praeguste kraanide kaotamine seinast ning sooja vee viimine pesumasina ja kapi juurde. Selles mõttes on nüri küll, et ehitaja oleks võinud ju soojaveetorud mõlemasse seina vedada, oleks praegu oluliselt lihtsam…

Vannituppa panime ka samasugused kassettrulood nagu saunagi. Nüüd oluliselt privaatsem seal toimetada 😃

Elutuba

Saime diivanid kätte. Tulid kuu lubatust varem, jeee. Ainult et ühele diivanile olid valet värvi jalad kaasa pandud. Panime tumedad jalad alla, ootan nüüd millal tamme tooni jalad saabuvad. Vähemalt saab kasutada. Diivanid on kassikindlad, küüned ei jää kinni, vaid libisevad maha. Olgu keegi tänatud selle suurepärase kanga eest. 

Veel sassis elutuba vol 1

Veel sassis elutuba vol 2

Ma olen veits kettas ka, kuna kassid on käinud mu sinist tugitooli kakkumas. Sellel on nüüd niidid väljas. Lasin sinna seda Get Off-i peale, aga see aitab nii lühiajaliselt ja nüüd päevaks katan selle lihtsalt kinni. Tõenäoliselt tuleb see ülesse ära viia ja päevaks toauks vahelt kinni panna, kuna elutoas sellele kohta ei näe pikemas perspektiivis nagunii.

Esik

Esikusse saime jopede jaoks stange paika. Mingil hetkel tekitame sinna jalanõude riiuli, stange ülesse riiuli ja kapile uksed ka ette, aga esialgu mõneks ajaks jääb nii. 

Panipaik

Elutoast saime tööriistad välja viia tänu sellele, et mees ostis panipaika riiulid ning kogu tööriistamajandus paikneb nüüd seal. Veits sassis juba, aga mingit prahti saab sealt varsti ära viia 😃 

Panipaiga riiul 1
Panipaiga riiul 2

Vahepeal augusti lõpus andsime ka korteri üürnikele üle. Hetkel juba mitu nädalat siin sees elanud ja mõnus on, ei igatse väga. Siin on ikkagi saun, rohkem ruumi, vaiksem piirkond, saab õues olla ja terrassil istuda. Ilmad on see suvi kuidagi liiga head olnud. Päris palju õhtusööke oleme just grillil teinud ja terrassilaua taga söönud. 

Ja lõpetuseks, need kes Instat jälgivad, siis juba teavad, et kass oli väga tubli ja suutis juba põranda ära lõhkuda 😃 

Aa, päris lõpetuseks lubasin video ka panna. Siit see siis tuleb. 

Kodu update 6. nädal

❤❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *