Progress 2 nädalaga ehk minu kolimise saaga postitus nr 4

Kas saime kahe nädalaga kõik vajalikud toimetused tehtud, et saaksime sisse kolida? Loe ja saad teada 😃

Esimene nädal

Pärast Leedu ja Soome reise hakkasime vaikselt oma koormat kokku panema. Erinevaid kaste oli ikka väga palju. 

Köögikoorem
Köök
Kaubik

Mina panin väiksemaid asju kokku, nt öökapid, tooli ja kontorilaua. Mehisemale isiksusele jätsin valamukapid ja kogu torutööde osa, mis tundub ka loogiline, eks? 😃Ühe punni suutsin öökapile ikka panemata jätta…

Öökapp
Kontorituba
Kirjutuslaud ja -tool

Minul on küll puhkus, aga minust üksi ei piisa ja kuna kahte autot ei ole, siis mul üksinda päeval keeruline siia tulla 😃Seega põhimõtteliselt õhtuti saab pärast tööd nokitseda, mina pakkisin päeval korteris asju. Vannitoa saime valmis alles reedel:

  • Paigaldasime vannitoakapi
  • Tegime vajalikud torutööd nii, et vesi sai jooksma, juhhuu
  • Paigaldasime aknale privaatsuskile
  • Paigaldasime akendele kassettrulood
  • Pesime ja paigaldasime saunakerisesse kivid – nüüd saab ka juba sauna teha 
  • Paigaldasime leiliruumi LED riba, et oleks veidi rohkem valgust
Sauna pesuruum (I korruse vannituba)
Väsimus oma sauna LED valgusega

Lisaks paigaldasime ka reedel LED riba elutuppa, et seal näeks õhtul pimedas toimetada. Kõik õhtud ikka poole ööni siin läinud ja õhtu lõpuks väsimus peal. 

Nädalavahetusel tulid mul vanemad külla. Naised panid lillepostamenti kokku ja õmblesid kardinaid, mehed tegelesid garderoobi kappidega. Päev läks ikka meeletult kiiresti. Seda garderoobi oli ikka üsna lihtne kokku panna. Kõige suuremat pingutust nõudsid need 236 cm kõrged pikad raamkapid, ülejäänud sisud – sahtlid ja riiulid, läksid üsna lihtsasti ja kiiresti. Kõik sahtlid on vaikselt sulguvad, seega mulle eriti need sahtlid meeldivad. 

Kontoritoas lillepostament
Garderoob in progress
Garderoob

Elutoast sai märkamatult pärast Ikea reisidelt tagasitulekut suur asjade kuhila ning pühapäeval see muutus veelgi hullemaks, kui me tõime suure bussi ja käruga oma korterist enamuse suuremaid asju siia – nt voodi, pesumasina, 2 kummutit, kassipuu jne. Pesumasinat ikka andis tassida korterist kolmandalt korruselt bussi ja sealt pärast uue koju tuppa ka veel.

Nädalavahetus oli veel sellepoolest “eriline”, et isa tagurdas oma autoga vastu mu uut väravaposti 😃Suva see post, aga auto sai kannatada. Ja siis läks paar tundi mööda ja me sõitsime korteri juures käruga üle ühe auto parempoolse esiotsa.  Avariiderohke pühapäev ja sellest tingitud kogu paberimajandus võttis meilt päris palju aega ära ka. No mis seal ikka, ega meil kuskile kiiret ei ole 😃

Teine nädal

Esmaspäeval tuli Rasmus appi (jälle, tnx sulle) pesumasinat tõstma ja garderoobi kappi lõpetama. Garderoobikapp sai valmis ja minu meelest väga ilus, mugav ja praktiline. Ilmselt veel garderoobi seina paneme mõned nagid, mis ei võta väga palju ruumi. Tahan riputada oma käekotid kuskile. Pilt üleval pool juba nähtud.

Kuna esmaspäeva õhtul oli meil veel teisigi abilisi, siis saime ka köögi külmikute kapid kokku panna. 

Teisipäeval käisin päeval poodlemas ja ostsin sauna kopsiku ja leili viskamise kulbi, saime õhtul teha juba esimese sauna. Päris mõnus oli. Arvasin, et elektrikerisega kuiv, kuna olen harjunud puudega köetava saunaga, aga tundub, et need elektrisaunad, mis väga kuivad on, et nendel kerised lihtsalt vale võimsusega ostetud vms. Mina jäin meie saunaga küll rahule. Sain ka oma uue saunamütsi ära proovida ja lootsin, et naabrid ei näe mind terrassil sellega 😃

Saunakeris

Teisipäev oli ka sellepoolest eriline, et nüüd magamistuba ka täitsa valmis. Juhin veelkord tähelepanu, et kui ma ütlen sõna täitsa valmis, siis enamasti see tähendab ikkagi, et normaalsed lambid (valgustus) on puudu 😃😃

Magamistoa päikeseloojang
Magamistoa päikeseloojang koos garderoobikapi detailidega 😃
Magamistoa voodi ja öökapid
Magamistuba
Magamistoa vaade
Magamistuba (lambil veel kilegi ümber)
Magamistoa kummut
Magamistuba

Ja see pole veel eriti tegusa teisipäeva jaoks kõik – saime juba kokku ka osa köögikappe. 

Köök valmimas

Kolmapäeva tegutsemine möödus peamiselt köögisahtlite kokkupaneku all ning ostsime ka valamu ja pliidiplaadi ära. Ahju tellisin juba millalgi varem, see tuleb tehase puhkuste tõttu alles septembri keskel. Pole hullu noh, me ostsime ikkagi eelmisel nädalal ka gaasigrilli 😃Nii kaua, kui ilmad lubavad, saame ikka kuidagi moodi süüa teha.

Õnnetuseks selgus, et meile on osad köögisahtlid kaasa panemata jäetud ja suutsin sellepärast õhtul juba üsna närvi minna. 5 sahtlit oli puudu ehk osasid kappe ei saa üldse lõpuni teha. Natuke raske nendega ise õiendama minna – ma 5 sahtli pärast uuesti Vilniusesse või Helsingisse minna ei viitsiks. Õnneks leidsin sellise ettevõtte, kes käib iga nädalavahetus Vilniuse Ikea vahet (Ekspresskuller OÜ) ja nemad tõid mulle sahtlid ära. Ikeas probleemi ei tekkinud – arvasin, et äkki nad ei usu, et me ei saanud neid sahtleid.

Neljapäeval tuli mul ema appi kardinaid õmblema uuesti ja saime ka külmkapi kätte, jee. Saab veinid külma ära tuua, hehe 😃Neljapäev mööduski köögi kallal nokitsedes. Külmkapi kapp sai paika. 

Köök valmimas

Reede möödus poodide vahet ja kardinaid lõpetades. Täiesti valmis ei saanudki, sest mõned konksud jäid puudu. Pildil näha parema kardina parem serv ei hoia väga hästi. Ostan konkse juurde ja siis saab kõik korda. 

Kontoritoa kardinad

Laupäev ja pool pühapäeva möödus Kelly pulmas Pädastes, seega kodu kallal nokitseda ei saanud. Pühapäeval jõudsime küll üsna varakult tagasi, aga mul oli natuke paha olla 😃Käisime pitsat söömas.

ENNE: Mina pohmakaga pitsat söömas (ei söönud kõike üksi ära)
7,5 MINUTIT HILJEM: Tavaliselt ääri järgi ei jäta, aga seekord oli liiga palju

Pärast tõime veel asju korterist ära (kõike küll mitte, köögi asjad veel seal, kuna hetkel pole neid kuskile panna). Kassid tulid ka esimest korda uut kodu uudistama.

Kolisime sisse ja jäime esimest korda ööseks. Kassidel oli öösel ikka kerge paanika. Lõõtsutasid, mjäugusid ja kõndisid terve öö mööda tube ringi.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *