Garderoobi muudatused

Lugesin just oma postituse läbi, mille tegin siia kolides ehk siis kohe-kohe juba 6 aastat tagasi. Ma olen seal arutlenud, et magamistuppa võiks tapeedi panna 😃. Ilmselgelt ma selleni jõudnud ei ole.

Garderoobi kohta olen kirjutanud, et “Garderoobi ruum oleks võinud olla veidi laiem, kuna tahtsin teha nurgaga ja mitmesse seina ulatuvat garderoobi, aga ei mahtunud“. Vot see on närinud 6 aastat ja nüüd lõpuks tegime pool aastat tagasi selle asja ära 😃. Okei, tegime on liialdus. Mees tegi.

Näitan teile pilte ka. 2021 aastani oli garderoob pärast kolimist samas seisus. Ainukene asi, mida ma siis garderoobis tegin, oli püksteriiuli vahetamine sahtlite vastu. See oli hea upgrade, sain nii palju ruumi riiete jaoks juurde. See püksteriiul ei õigustanud ennast nii väikese garderoobi puhul.

Selle lahendusega olin ma tegelikult päris rahul. Ruumi oli üsna hästi, 60 cm sügavusega sahtlid mahutavad päris palju. Küll aga ei andnud rahu see mõte, et tahaks ikkagi suuremat ja sellist Pinteresti moodi garderoobi. Teate küll, need probleemid, kui inimesel on igav ja mõtleb liiga palju 😃. Selles mõttes on mul praegu hea meel, et ma toona kolides ei tellinud siia kallist sisseehitatud kappi. See Ikea kapp on väga hästi teeninud ja seda on nii lihtne muuta, kui tuju tuleb. Lisaks kui ma nüüd olen oma mõtetega terve korruse planeeringu muutmiseni jõudnud, siis poleks mul nende kallite sisseehitatud kappidega varsti enam midagi peale hakata.

Aga nagu pildilt näha, siis ma olin ikkagi ühe pisimuudatuse veel vahepeal teinud. Ma võtsin ära keskmiselt kapilt ülemise riiuli, et mul jakid ja seelikud paremini rippuma mahuksid. See oli ka üks põhjuseid, miks ma tundsin, et võiks olla natuke suurem kapp. Ja ärge öelge, et lahenduseks on vähem riideid 😃! Mul on isegi vähe riideid. Siin ju üks kapp on ka mehe riided. Ja näiteks sahtlites ei ole kõik ainult riided, seal on ka kõik voodipesud, käterätid, kotid jms.

Lõpuks siis 2023 talvel käisime Ikeas ja ostsime ühe lisakapi, et saaks teha seda “kuna tahtsin teha nurgaga ja mitmesse seina ulatuvat garderoobi“. Tegelikult tahaks ju veel suuremat, avaramat ja aknaga garderoobi, aga praegu veel kapitaalremonti (koos planeeringu muutmisega) ette võtma ometi ei hakka 😃. Mu investeerimisportfell pole veel sellisteks uuendusteks valmis. Manifesteerin praegu, küll siis ükskord teen siia selle imelise unistuste garderoobi postituse ka 😃.

Lisakapi saime kiirelt valmis. Lausa mõne tunniga. Küll aga venis liistude panemine. Mul “töömees” vist streikis, kapiprojekt ei olnud nii huvitav 😃. Lõpuks kõik sai valmis alles juunis, pärast mitmeid meeldetuletusi töömehele. Õnneks Tarbijakaitsesse ma siiski pöörduma ei pidanud 🤣. (Igaks juhuks selgitan, et “töömees” on mu abikaasa.)

Mis me lõpuks siis muutsime?

  • Vahetasime kappide järjekorda (varem keskel olnud kapp liikus kõige lõppu).
  • Nurgakapist pidime eemaldama sahtlid.
  • Uus lisakapp ehk sirgest garderoobist sai nurgaga garderoob.
  • Nurgakappi tekkis kaks riidestanget, kuhu saab nüüd ka pikemaid riideid paremini paigutada.
  • Panime valgustuse
  • Panime kappidele liistud ümber, et tekiks seina ja laega terviklikum mulje

Nurgakapi osas me ei kasutanud Ikea enda nurgakapi lahendust, kuna me ei tahtnud nii palju uusi kappe osta. Kasutasime kõik oma endised kapid ära ja ostsime lihtsalt ühe lisakapi. Ainukesed asjad, mis meil järele jäid ja ei saanud uues kapis kasutada, olid sahtlid ühest kapist.

Nurgakapist sahtlite eemaldamisest oli mul kahju, sest need 60 cm sügavusega sahtlid olid tegelikult mahukad. Uues lisakapis on vaid 35 cm sügavusega sahtlid, et isegi kui visuaalselt tundub nagu oleks ruumi rohkem siis päriselt sahtlite mõttes ei ole 😃. Lihtsalt ilus vaadata nüüd. 60 cm sügavusega kappi poleks saanud sinna panna, sest siis oleks kõrvalolev nurgakapp jäänud kasutamatuks.

Pärast Ikea valgustuste paigaldamist me väga laevalgustust ei kasuta. See Ikea oma on oluliselt hubasem. Praegu piltidelt muidugi vaatan, et uue kapi kõige ülemisele riiulile tahaks ka valgust. Kuigi ma ei tea kas sobiks, sest vasakul pool on mul kõige ülemisel riiulil need Ikea hoiukotid, mida heameelega ei valgustaks. Need pole väga ilusad ja ei vaja esiletõstmist 😃. Ja ülemine rivi võiks olla ühtlane. Mis arvate?

Kogu selle kapisüsteemi puhul meeldib mulle veel väga ehete sahtel. Mõnus, et igal asjal on oma koht ja tekitab sellise ilusa väljapaneku ka. Sama käib ka vööde sahtli kohta.

Sain oma garderoobi loo nüüd ära jutustatud. Vaatame, mis postitusi ma järgmisena valmis kirjutada jõuan 😀.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *