Lapse kümnes kuu ehk Poiku õppis püsti tõusma

Sel korral hilinesin minisünna postitusega ikka kõvasti, paar nädalat lausa 😁.

Oeh, ainult 1 minisünna veel jäänud. Pärast seda ma ilmselt enam igakuiseid kokkuvõtteid ei tee, sest lihtsalt pole midagi nii märkmisväärset kirjutada iga kuu 😁. Peakski tegelt hakkama mõtlema, et mida esimese sünna puhul teha, sest pidu korraldada hetkel ju ei saa. Samas täitsa tähistamata jätta ka ei taha.

Kes veel lugenud pole – üheksanda kuu kokkuvõte on loetav siit ja pildistamine nähtav siit.

Üheksanda kuu ilunumbrid

Kaal: 10400 g

Pikkus: 75 cm

Peaümbermõõt: 47 cm

Statistika kuude lõikes

SünnaSünd1. kuu2. kuu3. kuu4. kuu5. kuu6. kuu
Kaal (g)3466 4285 5270 6190 7100 7800 8355
Pikkus (cm)5056 6063676869
Peaümbermõõt (cm)364040,541,542,543,544,5
Sünna7. kuu8. kuu9. kuu10. kuu
Kaal (g)90009200970010400
Pikkus (cm)7071 75*75
Peaümbermõõt (cm)45464647

*9. kuu mõõdud võtsime kodustes tingimustes. Nendega läks ainult natuke mööda – Poiku tegelt oli 75 cm (mitte 76 cm) ja 10kg. Nüüd kõik järgnevate minisünnade mõõdud tulevad ka kodustes tingimustes, järgmine arsti vastuvõtt on alles 1. aastaselt.

Mis me detsembris tegime?

Käisime jõulupilte tegemas, selle kohta tegin eraldi postituse. Päris tore oli vahelduseks sätitud saada 😁, dressipükste ja akneravi vahele 😁.

Jõuluvana tõi Poikule pallimere. See andis ka väga palju juurde, just käputama õppimises osas. Sest sinna oli vaja sisse ja välja ronida. Andsime pallimere talle varem kätte, sest ega ta praegu veel jõuludest ja jõuluvanast ei taju midagi 😁. Alguses ta küll natuke kartis pallimerd, aga harjus ruttu ära ja siis täitsa meeldis. Muidu olen selle ostuga rahul, ainuke jama see, et need 200 palli on pidevalt keset tuba maiali 😂.

Käisime essat korda lumes möllamas ja kelguga sõitmas. Poikule ei meeldinud 😁 ja kahjuks siiamaani ei meeldi. Ma ei tea, kuidas teda talvist õueskäiku nautima panna. Isegi teised lapsed ei muutnud seda asja lõbusamaks.

Jõulud ja aastavahetuse käisime vanavanematel külas (olime eelnevalt 2 nädalat kodus isolatsioonis igaks juhuks). Jõuludel väga pilte ei teinud, ainult mõned klõpsud kodus kuusega ja selle ägeda bodyga. Bodyle on kirjutatud Poiku esimesed jõulud.

Mul ei olegi detsembrist eriti pilte, rohkem on videosid. Ja minu enda detsembrikuu highlights-id on olnud peamiselt koristusteemadel 😂. Esiteks laenutasin Kärcheri põranda aurupesuri ja koristasin täiega plaatide vuugivahesid. Tegelt ma ootasin sellest masinast rohkem. Seega hea, et algset plaani seda endale osta ei teostanud. Võib-olla see laenutatud masin oli kuidagi retsi saanud vms, aga mulle seda wow efekti ei tekitanud. Teiseks tegelesin köögikappide organiseerimisega. Ostsin Ikeast mõned asjad ja paar sahtlit said jälle korda. Kui ma võtan end kokku, siis ma näitan teile siin blogis ka😁.

Uued oskused

Poiku oskab detsembri algusest ilusti abiga (laud, kapid, diivan jne) püsti tõusta. Astub mõned sammud ka samamoodi toe najal. Iseseisvalt veel püsti ei seisa ega samme ei tee. Aga päris naljakas on teda vaadata, et ta tahab nüüd kogu aeg ainult püsti olla 😁. Minu suur ja asjalik laps!

Ja jõuludest hakkas ta käputama, juhhuu! Ma ootasin seda mitu kuud 😁. Ma loodan, et äkki kulub pükse nüüd natuke vähem, kui ta ainult ei rooma. Lisaks kelgutamisele, käputamisele lasi ta ka esimest korda liugu jõuludel. Panin selle video ka siia.

Magamine ja lisatoit

Magamise osas midagi uut ja ägedat ei ole. Kahjuks 😁. Ootan seda postitust, kus ma saan kirjutada, et Poiku magab nüüd terve öö jutti. Praegu oleme väga rahul, kui ta ärkab 1x öösel. Kui 2x, siis on ka veel talutav, aga 3-4x juures hakkab endale väsimus tunda andma.

Päevauned on ikka head. Nende üle ma ei nurise üldse. Magab kärus, värske õhuga, max 5 minutiga jääb magama ja kõik chill.

Lisatoiduga on endiselt pigem kesisem see seis kui võiks olla. Aga vaikselt harjutame kõhtu ka. Ilmselt ma millalgi võiksin sellest tärklise teemast pikemalt kirjutada. Äkki minu kogemus aitab kedagi, sest arstidelt meie abi ei ole saanud.

Ja lõpetuseks üks nunnu pilt temast kärus ka.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *