Lapse seitsmes kuu ehk põrandad puhtaks

Lapse seitsmes kuu on olnud eriti blogipostituste ja pildistamise vaene. Ma isegi ei oska öelda miks. Kuidagi polnud tuhinat. Siiamaani need koduteemalised postitused ka tegemata, mida juba tükk aega tagasi lubasin suure suuga 🤷🏽‍♀️. Võib-olla on asi selles, et ma olen rohkem energiat pannud trenni tegemisse ja siis pole jaksu muude oma nice-to-have asjadega tegeleda.

Kuu tegelikult pole üldse halb olnud. Ma olen pigem just rohkem puhata saanud ja Poiku on ka tubli olnud. Ma ütleks isegi, et kõige stabiilsem kuu meil siiamaani.

Aga enne veel kui räägime sellest kuust lähemalt, siis kes veel lugenud pole – kuuenda kuu kokkuvõte on loetav siit ja pildistamine nähtav siit.

Seitsmenda kuu ilunumbrid

Kaal: 9100 g

Pikkus: 70 cm

Peaümbermõõt: 45 cm

Statistika kuude lõikes

SünnaSünd1. kuu2. kuu3. kuu4. kuu5. kuu6. kuu
Kaal (g)3466 4285 5270 6190 7100 7800 8355
Pikkus (cm)5056 6063676869
Peaümbermõõt (cm)364040,541,542,543,544,5
Sünna7. kuu
Kaal (g)9100
Pikkus (cm)70
Peaümbermõõt (cm)45

Mis me siis septembris tegime?

Me oleme üsna palju kodused olnud ja siin toimetanud. Näiteks koristasime kuuri ära. Vaatasin Netflixist Get Organized with the Home Edit sarja ja no see asi on nakkav. Läksime samal päeval juba Jyski ja ostsime hunniku läbipaistvaid karpe, et saaks kuuri ära koristada.

Lagi ja seinad on veel veidi lõpetamata. Järgmine suvi vist värvime seinad ära ka.

Lisaks käisime ka korra Tartus ja minu onul külas.

Suht kiire teema vahetus, aga septembris oli minu meelest üsna palju ilusaid ilmasid. Ja üks nädalavahetus oli eriti soe. Käisime palju jalutamas ja Poikule meeldis õues kiikuda ka.

Poiku hakkas septembris käima uues võimlemistunnis. Kristian kutsus Poikut ja siis Poiku oli, et davai lähme 😂. Ja pärast võimlemist otsustasid emmed, et prooviks sööma minna, aga Poikule see mõte ei meeldinud, sest see sattus liiga lähedale uneajale. Teate nagu ikka, et tellid söögi ette kindlaks kellaks, kõik tundub plaanipärane ja siis söök hilineb 20 minutit. Muidu poleks midagi, aga beebide graafiku juures on 20 minutit hilinemist tüütult palju. Poiku maksimaalne ärkveloleku aeg on hetkel 2.5 tundi (okei, vahel on ka 3 tundi juhtunud emme süül). Võtsime söögid lõpuks kaasa.

Käisime Triinu ja tema väikse beebiga jalutamas. Cybex on teemas 😂. Tegelt Poiku ei ole enam 2 kuud lillelise vankriga jalutamas käinud, aga me lihtsalt pidime Triinuga selle pildi ära tegema 😂😂😂.

Uued oskused

September möödus täielikult roomamise ⭐️tähe⭐️ all. Kuskil septembri alguses paar päeva pärast kuuenda kuu sünnat märkasin, et ta liigub matil veidi, tiirleb ümber enda jne. Ja siis läks kuskil nädalake veel ja ta täitsa roomas juba mööda tuba ringi. Hoidke alt kasside krõbina- ja joogikausid! Nüüd enam nii lihtne pole teda üksinda mängima jätta.

Kristian üritas Poikule käputamist ka õpetada, aga see veel selge ei ole. Küll varsti tuleb.

Mänguasjad on ka hästi põnevad. Lisaks mänguasjadele ka telefonid, puldid ja muu selline “keelatud” kraam 😂.

Magamine

Magamisega on väga hea kuu olnud. Ühtegi “magasin terve öö” ööd pole küll olnud, aga enamjaolt on olnud sellised 1-2x öösel ärkamised, mis on täiesti talutavad.

Päevauned on ka palju paremaks läinud. Mulle tundus, et nii kui viies arenguhüpe läbi sai, siis läks unega palju paremaks. Päeval ta magab enamasti 3x iga kord 1.5 tundi. Mõnikord harvem magab 40 minutit või 1h 15 minutit. Küll aga pean vahel aitama teda uuesti magama pärast esimest unetsüklit (40 min), siiamaani on see üsna hästi õnnestunud.

Õhtune karjumine voodis on ära lõppenud. See on lihtsalt parim! Teeme unerutiini ära ja paneme ta voodisse. Kuskil 15-20 minutit mängib/laliseb ja siis jääb magama. Kui kauem läheb või ta nutab, siis on midagi viga (nt kõht valus, üleväsinud vms). Vahel käime ja paneme luti ka tagasi suhu, aga võrreldes varasemaga on asi ikka palju lihtsamaks läinud.

Lisatoit

Lisatoidu osas oleme endiselt üsna rahulikus tempos asju võtnud. Ta väga tahab lisatoitu, aga see valmistab kõhule raskusi. Hetkel ta sööb veist, brokkolit ja lillkapsast väga kenasti. Magusatest asjadest maitsevad pirn ja ploom. Olen andnud maitsta ka röstsaia. Kurk näputoiduna talle üldse ei meeldinud. Plaanin nüüd kohe proovida ka porgandit. Putrusid ma kahjuks veel proovida ei julge selle tärklise jama pärast. Lihtsalt vahemärkusena, et käisin laste allergoloogi juures ka Poikuga ja seal sain lihtsalt sõimata. Väga ebameeldiv kogemus oli. Millegipärast jääb mulje, et arstid võtavad inimeste muresid tõsiselt (või vähemasti ei käituta halvasti) ainult siis, kui lähed tasulisse kliinikusse 👍🏼.

Lõpetuseks üks lõbus video ka.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *