Abielus

Postituse pealkirjast võib ainult aimata, millest juttu ja pilte tuleb 😃

Millal ja kuidas?

Otsustasime asja ametlikuks teha Eestis ja seejärel reisida kuskile sooja puhkama. Paljud teevad ametliku abiellumise välismaal, aga mulle tundus see liiga hull paberimajandus, seega oli lihtsam Eestis kõik korda ajada.

Sihtkohad said valitud detsembris, siis kui otsustasime, et nüüd teeks selle ‘me becoming his wifey’ värgi ära. Kuu otsustasime reisi sihtkoha ilma järgi ja kuupäeva valisime kalendrist midagi ‘ilusamat’ – 19.03.19 😃 Minu suur soov oli honeymoonile minna Maldiividele, aga Maldiivid on üsna kallis sihtkoht. Vajas veidike kaalumist, kas raatsib nii palju pappi kulutada, kui sama raha eest saaks mujal ka kenasti puhata. Kuna tahtsime pikemaks ajaks Eestist ära minna, siis otsisime Maldiividele midagi juurde, sest üle nädala Maldiividel olla ei plaaninud. Hinnad krõbedad ja ega seal üle nädala ühes resordis väga midagi teha ei ole.

Valisime teiseks sihtkohaks Filipiinid, kuna olen sinna ka alati tahtnud minna. Tais on juba käidud ja tõenäoliselt pulmareisiks seda ei oleks tahtnud niikuinii valida. Kaalusime ka Euroopa sihtkohti, nt Kreeka saared, aga hindu arvestades on Aasia oluliselt odavam kauemaks ajaks reisida kui Euroopa. Euroopasse reisi oleks pidanud tegema rohkem suve poole ka. Nii saidki sihtkohad paika – alguses kaks nädalat Filipiinidel ja üks nädal Maldiividel.

Pärast pulmareisi sihtkohtade valimist hakkasime tegema igasugu kulutusi. Ostsime lennupileteid, broneerisime hotelle, tegime perekonnaseisuametis abiellumise avaldused ära, tellisime sõrmused, ostsime kleidi ja ülikonna. Valisime fotograafi ja pildistamiskoha. Broneerisime restorani. Olgugi, et suurt pulmapidu ei olnud, siis päris palju energiat läks võimaluste uurimisele, enne kui jõudsime mingi otsuseni. Vahepeal mõtlesin ka, et suure peo korraldamiseks on ikka oluliselt rohkem viitsimist vaja. Mul tollel hetkel oli rohkem prioriteet trennis käia ja sööki jälgida, mitte igast detailidega tegeleda 😃

Miks tegin pulmad nii nagu tegin?

Ma olen käinud oma elu jooksul nüüd vähemalt seitsmes pulmas. Mulle selline traditsiooniline pulmapidu ei meeldi 😃 Mõned põhjused:

  • Liiga hull tähelepanu abielupaaril. No tegelikult see point sellel üritusel ju ongi, aga mulle ei meeldi. Tunneksin end pigem ebamugavalt 😃. Ma võib-olla ei ole nii romantiline inimene ka, et oskaksin selliseid üritusi hinnata.
  • Alati teema sellega, et keda kutsuda ja mitte. Ühe sugulase/sõbra kutsud, aga teist mitte, siis teema. Isegi kui eriti ei suhtle, siis pulma tahavad ikka kõik tulla 😃 .
  • Pulmaisad/korraldajad teevad imelikke nalju.
  • Pulmades korraldatakse veel imelikumaid mänge.
  • Pulmade korraldamine on stressirohke ja nõuab palju aega.
  • Üks korralik pulmapidu nõuab korralikku eelarvet. Ma olen liiga ratsionaalne inimene ja arvutan kõik kogemused/asjad välja, mida ma saaksin ühe peopäeva asemel 😃

Pulmapäev

Eestis käisime registreerimas, pildistamas ja õhtusöögil.

Pulmapäev algas meigi ja soenguga, mille tegi Helen Pihlak. Tulevane abikaasa käis hommikul autoga pesus ja pruudikimbul järgi. Pruudikimbuga oli hull saaga – palusin piltide järgi teha endale pruudikimp heleroosade ja valgete roosidega lihtne kimp, aga tehti mingi suvaline lillat, tumeroosat jne värvi õite ja samblaga kimp. Lillesalongi nime ma avaldama ei hakka, kuna nad maksid mulle raha tagasi. Igatahes meigitoolist pidin kiiresti sebima endale 2h jooksul uue pruudikimbu 😃. Päris stressirohke oli. Endalegi üllatuseks, õnnestus! Mind aitas hädast välja Narva mnt-l/Pronksi tn asuv lillekauplus Masha. Nad tegid mulle tunniga uue kimbu. Olin väga õnnelik, et kõik lahenes.

Pildistamas käisime Tulbi Fotostuudios. Mulle meeldib seal Artdeco saal. Teadsin seda kohta varasemalt teiste piltide pealt ja kuna olin kindel, et märtsis ilma ei ole, siis tundus mõistlikum ilupildid teha stuudios mitte õues. Fotograafiks oli meil Maris Treufeldt.

Pildistamiseks kogusin osaliselt ideid Pinterestist, aga õnneks meie fotograaf oli ka väga heade ideedega ning oskas juhendada, seega kõik sujus hästi.

Pärast pildistamist suundusime päriselt asja ametlikuks tegema. Registreerimisega oli lihtne – käisime perekonnaseisuametis ‘autogramme jagamas’ 😃. Registreerimisele panin natuke lihtsama valge kleidi ja õhtusöögil kandsin sama. Tundus overkill minna pulmakleidiga lihtsalt allkirja kirjutama või õhtul restorani, kus teised on pigem smart casual riietuses.

Õhtusöök oli 180 kraadi restoranis, seal mulle väga meeldis. Teenindus oli super, koht mõnus, söök maitsev. Mina sõin taimetoitlastele mõeldud menüüd. Olin üllatunud, et mulle kõik maitses, tavaliselt mulle paljud söögid sellistes fancymates kohtades ei meeldi. Eks osaliselt oli põhjuseks see, et sain seal valida taimetoidumenüü.

Kolmenädalane ‘pulmapidu’

Pulmareisi eelarve oluliselt suurem kui tavaliste Aasia reiside eelarve. Valisime paremad hotellid ning Filipiinidel võtsime 3 päeva privaatpaadiga tuure erinevate saarte peal. Jäin väga rahule, et peo asemel tegime endale kolm suurepärast nädalat.

Filipiinidel külastasime El Nidot ja Boracay saart. Maldiividel Kandima Maldives nimelist resorti. Reisi kirjeldan eraldi postitustes, muidu läheks lappama 😃

Me oleme väga-väga palju oma reisi filminud ka. Ma pole veel kindel, kas teen iga sihtkoha postituse juurde ka väikese video, aga pulmavideo on plaanis tervikuna veidi mahukam teha, et pulma-aastapäevadel oleks tore vaadata ja seeläbi rohkem detaile mäletada. Sõbrad, kes huvitatud on, siis tulge külla ja näitame, kui video ükskord valmis saab 😁

Aga nüüd lõpetuseks pildid meie pulmapäeva fotosessioonilt.

❤❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *