Pulmadeks vormi koos Kayla Itsines-iga

Tsauka!!

Olen juba paar nädalat Eestis tagasi olnud ja lõpuks olen jõudnud oma to-do listiga sinnani, et nüüd aeg käes uuteks postitusteks. Eile juba töökaaslane mainis, et ootab pulmapostitusi. Tulevad-tulevad 😁 aga enne mõtlesin kirjutada oma eneseületusest trenni ja toitumisega. Eneseületus sellepärast, et ma pole kunagi varem suutnud nii kaua vastu pidada, et reaalselt visuaalsete tulemusteni jõuda. Alati on tulemused millegipärast olnud kaalunumbrile orienteeritud.

Kogu see asi võttis ikka väga palju energiat. Endale vist tundus ka, et elu keerlebki meal preppimise, kalorite lugemise ja trennis käimise ümber. Ok, tegelikult jäi aega ka reisi researchi tegemiseks ja abiellumise korraldamiseks. 😂 Aga muus osas ‘sots life’ kannatas küll veidi.

Kalorid

Toitumisega alustasin detsembri alguses, siis kui sai selgeks, et äkki kevadel toimub midagi ja tahaks olla paremas vormis. Ütlen kohe ära, et eesmärgiks ei olnud nälgida ja 10kg alla saada, vaid lihtsalt natuke võbisevat kaotada ja olla rohkem trimmis. Olla iseendaga rahul.

Hakkasin kasutama MyFitnessPal äppi, kus on päris mugav kaloreid kirja panna, sest nii palju sööke seal olemas. Eriti mugav on just pakendil oleva triipkoodi skännimine, leiab kähku õige asja ülesse. Väga harva pidin ise mingi toidu äppi sisestama. Pean tunnistama, et see märkimine oli alguses tüütu, aga mida rohkem ma hoogu sattusin, seda lihtsamaks see läks.

Päevaseks kaloraažiks soovitas MyFitnessPal mulle 1420 kcal vähese aktiivsuse juures. Kes iganes tahab nüüd ütlema hakata, et seda on vähe ja see on nälgimine, siis võib vaikida, sest ma ise tunnen, mis mu kehale on OK ja mis mitte 😁. Kokku märkisin kaloreid detsembrist märtsi keskpaigani, kuskil 100 päeva tuli täis. Oli ka “patustamise” päevi, aga neid oli pigem vähe, mulle endalegi üllatuseks. Enamasti sõin päeva jooksul 1400-1700 kalorit, täiesti enesetunde järgi. Oluline oli lihtsalt õigeid asju süüa – 1400 eest saab väga palju ja maitsvaid toite süüa, kui viitsida natuke vaeva näha. Näljatunnet polnud mul üldse, aga tahtejõudu pidin proovile panema korduvalt 😂 Kuigi sel korral aitas kaasa see, et oli reaalselt motiveeriv sündmus, mille nimel vaeva näha ning et ma ei olnud endaga nii range, vahel häid (ja ebatervislikke) asju süüa on ju ka täiesti OK!

Töökaaslased küll naersid, kui ma koogireede üritusel neile teadsin öelda palju Dodo dodsteris kaloreid on. 😂 Ahjaa, alkoholi võiks oma menüüst välja visata, mõttetud kalorid ja ilma selleta jõuab lihtsamini tulemusteni.

Trennid

Detsembris hakkasin käima jõusaalis ja tegin rohkem enesetunde järgi trenni, kuna olin pikalt haige olnud. Tahtsin natuke võhma alla saada.

Jaanuari keskel alustasin Kayla Itsinesi 12 nädala challenge-ga. Alguses arvasin, et jään kohe haigeks (nagu tavaliselt) ja ei saa lõpuni teha, aga näed, ei jäänud 😁 kõige raskem oli sundida end 6x nädalas trenni minema. Kuigi osasid trenne sai väga mõnusalt ka kodus teha.

Jaanuari keskelt hakkasin käima ka ujumiskursustel, see väsitas ka päris korralikult, sest minu jaoks uus füüsiline pingutus. Esimesi tulemusi Kayla kavaga nägin juba 4 nädala pärast, see andis kõvasti motti juurde edasi teha. Just visuaalsed tulemused, mitte kaalunumber.

Kokku tegin Kayla kava 9 nädalat, sest 10ndal nädalal olid juba muud tegevused – abiellumine, reisiks ettevalmistused jne. Väljakutse ise kestis 12 nädalat, aga seda kava saab teha kogu aeg.. ei pea üldse challenge raames tegema. Ilmselt kui nüüd oma koduste aiatöödega järjele saan, siis hakkangi jälle pihta.

Kaal

Kui kaalu jälgida, siis on mõistlik kaaluda end alati samal ajal, nt pühapäeva hommikul pärast ärkamist ja söömata. Ma kaalusin end kord nädalas.

Kaal detsembris61.5 kg
Kaal jaanuaris (enne Kayla kava)58.5 kg
Kaal veebruaris (Kayla kava, 4. nädal)59 kg
Kaal märtsis (Kayla kava, 9. nädal, kehaanalüüs MyFitnessis)56.8 kg

Ma ei mäleta, millal ma viimati nii vähe kaalusin. Tulemusega väga rahul.

8 nädalaga progress

Mõõtudelt biitseps kasvas 1 cm, vööümbermõõt vähenes 2cm. Peps, reied jäid samaks.

Nagu näha, siis esimesel pildil ma ei viitsinud tubagi ära koristada. Arvasin, et nagunii progressipilte ei tule, sest ma ei saa hakkama 😃 Et sorri siis sassis toa pärast (see on see tuba, kus ikka veel on veidi karpe ja kaste, kuna kõik garderoobid pole valmis, ilmselgelt tuli prioriteetsemaid kulutusi vahele 😂)

Reisil ma üldse trenni ei teinud, seega kuskil kuuajaline paus tuli trennist vahele. Reisiga võtsin ca 2 kg tagasi, aga ma sõin ka tõesti palju 😃 Hakkan varsti uuesti Kaylat tegema, toitumist juba jälgin.

Praeguseks kõik. Peatselt siis need põnevad pulmapostitused tulekul! 👰🏽

❤❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *