Banoffee magustoit

Selles postituses on vaatluse all Banoffee magustoit, mille kaloraaž on väga minimeeritud. Meil mehega tuli suur isu banoffee koogi järgi, kuid kuna elame hetkel kindlas päevases kalorite koguses, siis banoffee koogitükk sinna sisse kuidagi ei mahtunud 😂 Seetõttu otsustasin teha lahjema versiooni, et saada ikkagi oma maitseelamus kätte.

Banoffee magustoit

Lahjem versioon banoffee koogist on magustoit kausis või klaasis. Esiteks on koogid tavaliselt hästi suured (kui kahekesi elad, siis võib olla kiusatus sealt võtta rohkem koogitükke kui kaks 😂, mis on ka mõistlik, sest mulle toitu ära visata ei meeldi!!) ning teiseks, koogil on põhi, mis minu silmis ei anna mitte mingit maitseelamust. Seega praegusel hetkel, kus me üritame vormi saada, on need nagu maha visatud kalorid. Näiteks, Ragnega kokkama lehel on ülihea retsept sellele koogile, aga kui vaadata põhja koostisainete või ja Digestive küpsiste kaloraaži, siis ma tahaks appi hüüda 😂 Nimelt, 100 g võid annab 750 kcal ja 300 g küpsiseid annab 1400 kcal. Ainuüksi koogipõhi annab kokku 2150 kcal.


Kuna ma üritan endiselt piimatooteid tarbida minimaalselt, siis ma kasutasin taimset vahukoort. Proovisin ühe korra teha ka päris vahukoorega. Pean ütlema, et megahea sai, aga taimne vahukoor sobib mulle paremini ning lisaks annab see ka vähem kaloreid. Nt Alma vahukoor 100g 337 kcal, Schlagfix vegan vahukoor 100g ainult 158 kcal.

Kuidas valmistada?

 1. Vala vahukoor topsi, lisa hulka agaavi siirup ja vahusta vahukoor.
 2. Pane vahukoor kausi põhja vastavalt oma kausi suurusele.
 3. Lõika banaanid sobiva suurusega tükkideks ja määri peale šokolaadi ja karamelli toorjuustu. Võid toorjuustu ka rohkem määrida, kui soovid tugevamat maitset. Aseta banaanid vahukoore peale kaussi.
 4. Ülejäänud vahukoor pane banaanide peale kuni kauss on täis.
 5. Raputa peale mandlilaaste ja šokolaaditükikesi.
 6. Aseta magustoit mõneks tunniks külmkappi.

Kogused (2 väikest kaussi): 

 • Schlagfix vahukoor 90 ml – 142 kcal
 • Bio Agaven Sirup 5 g – 15 kcal
 • Banaan 60 g – 52 kcal 
 • Viola karamelli toorjuust 7 g – 12 kcal
 • Philadelphia Milka toorjuust 7 g – 20 kcal 
 • Mandlilaastud 3 g – 19 kcal
 • Tume šokolaad 4 g – 20 kcal
Pilt ei ole kõige parem, aga annab aimu kausi suurusest.

1 kauss on seega 140 kcal. Võrdluseks, sama palju kaloreid annab ka üks Tere vanilli kohuke. Minu jaoks on see magustoit just täpselt õige suurusega – saad maitse kätte, aga ei söö üle.

❤❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *