Tortilla pitsa

Sel kuul tuli üle üsna pika aja, vähemalt mõned kuud, tahtmist jälle rohkem kokata ja pilte teha, siis mõtlesin, et teen siia blogisse vahelduseks kodupostitustele hoopis mõned toidupostitused.

Pitsakate
Pitsa juustuga

Pean ütlema, et mulle tegelikult meeldivad saiased pitsad palju rohkem (nii paksu- kui ka õhukese põhjaga), aga kui tahta kalorivaesemalt toituda, siis see on hea alternatiiv.

Minu arvates seda pitsat väga mugav lõigata ei ole, kuna põhi on nii õhuke ning isegi kui saad lõikamisega kenasti hakkama, siis käes hakkavad ikka asjad maha pudenema. Väidetavalt on kääridega parem lõigata tortilla põhja, noaga raskem. Ma isiklikult ei lõiganud, mulle täitsa meeldis seda kokku voltida ja süüa nagu sellist pitsataskut.

Aga seda pitsat on väga lihtne teha.

  1. Ahi sooja, mingi 150-180 kraadi on piisav.
  2. Määri tortillale tomatipastat. Maitse enne tomatipastat, ma läksin ükskord nii alt, et sattus liiga hapukas.
  3. Pane lisandid. Sobivad ükskõik, mis meeldib. Mina kasutasin sinki, piprakurki, jalapenot, soolvees šampinjone ning juustu. Oleksin tahtnud lisada ka ananassi, aga seda kodus hetkel ei olnud.
  4. Lisa sobivaid ürte, mina kasutasin pitsamaitseainet.
  5. Riivitud juust peale
  6. Ahju

Ahjus hoidsin mõned minutid, jälgisin seda, et juust sulaks ja et tortilla väga krõbedaks, kuivaks ja tumedaks ei tõmbuks. Kui liiga kaua hoida, siis võib nii juhtuda.

Myfitnesspal app-i järgi on ühes pitsas ca 310 kcal, kusjuures enamuse sellest moodustab see tortilla põhi (191 kcal). Mina kasutasin täistera tortillat.

❤❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *