Jõulumeeleolu elutoas

Uus kodu update postitus – seekord koos jõuludega! Selles postituses lähemalt juttu elutoast, sest mööbel ja telekas on nüüd juba mõnda aega kenasti paigas. Olen täiega rahul, et järjekordne tuba hakkab valmis saama. 

Kuusk 🎄

Sel aastal on mul üle 15 aasta kuusk toas. Ostsime Bauhofist ilusa kunstkuuse (jah, lugesid õigesti, kunstkuusk saab ka viisakas ja ilus olla). Ma ei ole nõus paari kuu pärast päris puud maha võtma, seega ilusam kunstkuusk osta, mis on küll veidi kallim, aga see-eest jääb aastateks, on minu arvates hea diil.

Kuusk oli kolmes osas ja oksad saab kokku voltida, seega mahutab selle ka pärast jõule kenasti panipaika ära. Mis mulle kuuse juures veel meeldis on see, et okkad näevad välja nagu päris, ei ole sellised nagu väike laps oleks rohelisest kilekotist ribad lõiganud ja külge kleepinud 😂

Järgmiseks hooajaks võiks mõned roosad kuulid ja paar seda valget tekki kuuse alla veel juurde osta
Mul kaks pärdikut kodus, aga kuusk on endiselt püsti 😂

Elutuba 📺

Telekas on 65 tolli Samsung QLED, kõik teised telekad tunduvad nüüd nii väiksed 😂. Kuna tarbime hetkel üle õhu internetti ja telkut, siis väga palju HD kanaleid meil ei ole. Järgmise aasta jooksul ehitatakse meie külla ka  valguskaabel ning siis saab normaalse ühenduse. Valguskaabliga on juba üsna mitmed kodumaised kanalid ka HD-s olemas.  Hetkel kanalid, mis ei ole HD-s, siis paratamatult nii suurelt ekraanilt torkab see udusus silma. Youtube videosid ja seriaale/filme vaadata on muidugi mõnus suure ekraani pealt, kui on päriselt ka hea kvaliteediga.  Korteris elades peaaegu telekat ei vaatanudki, aga nüüd oleme päris palju vaatanud National Geographicu pealt erinevaid saateid – Air crash investigation ja mingid dokumentaalid suurehitistest, nt Sagrada Familia.

Mees integreeris teleka seinale nii, et mitte ühtegi juhet ei ole näha, juhhuu! Tegelikult oli selle telekaga isegi üsna lihtne, sest sellel on ainult üks optiline kaabel, mis läheb n-ö konsoolkarbist telekasse ning läbi selle ühe juhtme jõuavad telkusse nii toide, HDMI-d kui kõik muud vajalikud ühendused.

Telekalaua all on näha ka soundbar-i, võib-olla peaks selle paigaldama telekalaua külge, et oleks vähem näha?

Abilaud, diivanilaud ja telekalaud on pärit Home4You-st, diivanid Zip Home-st, vaip ja põrandalamp K-rautast. Diivanipadjad on Koduekstrast ja ülimõnusa pleedi kinkis mulle hea sõbranna Laura.

Diivanitega oli meil väga suur tsirkus. Tellimisaeg oli 12 nädalat, saime 8 nädalaga kätte. Pärast kilest väljavõtmist märkasin diivanitel mingeid kortse. Me ostsimegi need diivanid sellepärast, et poenäidisel paistis ilus ja tugev vorm ning kassikindel kangas (kassid saavad kraapida, aga küüned sisse ei jää ning seega kangakiude välja ei tõmba).

Esimene tüütu asi oli see, et meile saadeti ühele diivanile valet värvi jalad, saatsin koheselt kirja, et jalad valed ning et ma pole rahul diivanite kvaliteediga (kortsud). Minu ootus oli, et saan täpselt samasuguse nagu ma poes vaatasin. Kortsutamine võib tekkida mõne aasta pärast, kui diivani peal on juba istutud, aga uuena ei tohiks selliseid kortse küll olla. Kui oleks poes sellist näidist näinud, siis ilmselgelt poleks osta tahtnudki. Aga kuna poe omal ei olnud, siis tundub nagu oleks keegi tehases lihtsalt üle jala oma tööd teinud.

Esimene iste on ok, tagumistel need kortsud

Kuna Zip Home ignoreeris mu kirju, siis ma vahepeal juba mõtlesin, et ok elan siis nende kortsudega edasi. Aga mu kannatus katkes, kui diivani lahtiläival osal murdus mingisugune neet ära (nagu halloo, seda lahtikäivat osa oli max 2x kasutatud). Käisin mitu korda poes kohapeal, helistasin ning iga kord saatsin neile ka kirjalikult meie kokkulepped, kuid ühtegi vastust/lahendust ma ei saanud lubatud tähtaegadeks. Lõpuks saatsin ametliku kaebekirja ning järgmiseks päevaks oli esimene lahendus olemas. Nad pakkusid meile salongi näidisdiivanit, mille spetsifikatsioonid vastasid täpselt meie tellitud diivanitele. Olime sellega nõus, kuna lihtsalt ei viitsinud rohkem tegeleda. Kui näidisdiivan kohale toodi, siis selgus, et kangas on ikkagi teist värvi, missest et paberil on kanga värvitooni kood sama.

Lõpuks sain nendega kokkuleppele, et mulle valmistatakse täiesti uued diivanid, ootasin oma ooteaja jälle ära ning kätte saades oli hea meel, et ma jonni ei jätnud, sest uued on palju korralikumad. Kogu seda draamat oleks saanud vältida, kui mingi lohe kuskil tehases oleks teinud korralikud õmblused. 

Hetkel elutoast puudu veel vitriinkapp. Tahan paigutada selle suurema diivani tagant paistvasse seina. Ma ei suuda seda välja valida, sest ma pole ühegi variandiga 100% rahul. Lükkan ostu järgmisesse aastasse, siis kui on rohkem aega käia vaatamas erinevaid variante. Ilmselt on mõistlik osta teiste laudadega samast seeriast, aga see ei meeldinud mulle nii palju, et selle eest küsitud hinda välja käia.

Väiksema diivani tagant paistvasse seina plaanin teha pildiseina (sellega läheb ka aega, kuna hetkel pole piisavalt pilte 😂). Pilte seinale sättida nii, et need sobiksid, saab olema suht raske, sest ma olen perfektsionist ja pole mitte kunagi millegagi rahul. Omaette teema saab olema kindlasti ka sobivate raamide leidmine.

Toas meil hetkel eriti palju lampe ei ole. Selline karniisiga valguslahendus oli arendaja poolt juba eelnevalt planeeritud, meie ise sellist poleks tahta osanudki. Kogu see lahendus tähendab lihtsalt seda, et arendaja tõi lage veidi allapoole, me ise paigaldasime äärde LED riba. Ja päris ilus on see, et kardinasiinid ei paista välja. 

EDIT: Panin ühe before pildi siia vahele.

Ehituses
Parketikuhja ja tööriistade asemel nüüd diivanid 😃

Kuna jõulud nüüdseks läbi, siis varsti on aeg, et kuusk kokku pakkida. Tundub nagu see toanurk jääb natuke tühjaks, aga eks siis näha ole. Tuleb palmipuu asemele osta või liigutada kasside puu asemele 😂 Aga nüüd kui mööbel kenasti paigas on elutuba ikka palju hubasem võrreldes algsega, kui olid olemas ainult diivanid ja vaip. 

Järgmise toana võiks lähemalt vaadata magamistuba koos garderoobiga, kuid garderoobis ei ole veel kõik lambid ilusti laes ning ma pole tegelikult suutnud otsustada, kas tahan magamistuppa tapeedi ka panna. Seega ma arvan, et uus postitus tuleb uuel aastal 😊

❤❤❤

EDIT: Tuli millalgi hiljem meelde, et oleksin võinud ka siia postitusse panna pilte ehitusest. Siit need nüüd tulevad 😃

Algselt pidi tulema selline köök+elutuba

Aga parkett tundus liiga kirju ning mina soovisin valgeid kõrgemaid liiste, siis lasime oma soovide järgi muuta. Valisime ühelipilise tammeparketi.

Elutuba pärast võtmete saamist
Elutuba pärast Ikea reisi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *