Lapse üheteistkümnes kuu ehk Poiku esimene sõna on aitäh

“Juba olengi 11-kuune, mida asja?”

Kes veel lugenud pole – kümnenda kuu kokkuvõte on loetav siit ja pildistamine nähtav siit.

Viimane minisünna ongi käes. Järgmine on juba suur ja pidulik sünna.

Mis mul vaja Poiku sünnipäevaks teha? Tundub palju asju ja ma üldse ei jaksa muude toimetuste kõrvalt neid teha, aga pean end kokku võtma. Jep, ma tean, et nii nullmaailma probleemid ja lapsel pigem suva praegu sellest, aga ma ise tahan kunagi tulevikus vaadata ja meenutada, et nägin vaeva oma lapse esimeseks sünnipäevaks. Niiet see “tööde nimekiri” siis:

  • Osta riided (ma tahaks miniülikonda, aga olen leidnud vaid alates suurusest 92)
  • Tellida kook
  • Osta kaunistused
  • Osta kingitus
  • Mõelda, kuidas me tähistame sünnipäeva, sest pidu korraldada praegu ei tundu kõige mõistlikum

Mul on tegelikult veel üks blogiga seonduv probleem, mida ma ei oska kohe lahendada ja uurimiseks ka pole eriti aega. Osad windowsi ja androidi kasutajad ei näe mu blogis videosid. Ja imelik on veel see, et ühte videot näitab, ülejäänutel pole pilti, aga heli on ?!?! Mac ja iPhone nagu töötab kõik kenasti. Pean uurima, kuidas seda korda saab.

Okei, lähme tagasi teema juurde nüüd…

Üheteistkümnenda kuu ilunumbrid

Kaal: 10900 g

Pikkus: 75 cm

Peaümbermõõt: 47 cm

Statistika kuude lõikes

SünnaSünd1. kuu2. kuu3. kuu4. kuu5. kuu6. kuu
Kaal (g)3466 4285 5270 6190 7100 7800 8355
Pikkus (cm)5056 6063676869
Peaümbermõõt (cm)364040,541,542,543,544,5
Sünna7. kuu8. kuu9. kuu10. kuu11. kuu
Kaal (g)9000920097001040010900
Pikkus (cm)7071 75*7575
Peaümbermõõt (cm)4546464747

*9. kuu mõõdud võtsime kodustes tingimustes. Nendega läks ainult natuke mööda – Poiku tegelt oli 75 cm (mitte 76 cm) ja 10kg. Nüüd kõik järgnevate minisünnade mõõdud tulevad ka kodustes tingimustes, järgmine arsti vastuvõtt on ühe aastaselt.

11. kuu pikkuse osas ma pole kindel, äkki on juba 76 cm ka. Aga hetkel on teda nii võimatu mõõta. Lepin siis sellega, et järgmisel kuul arsti juures mõõdetakse ja siis saan teada õige seisu 😃.

Mis me jaanuaris tegime?

Jaanuar ei ole tegelikult hea kuu olnud, aasta algas halvasti… Pole jaksu, tuju ja tahtmist midagi teha olnud. Püüame kuidagi toime tulla.

Enne kui asjad halvaks läksid, siis suutsime endal alumise vannitoa valamukapi lahti kakkuda. Seetõttu on meil mitmendat nädalat elutuba vannitoakappe täis. Tahtsin kuivatit saada ja seetõttu otsustasime uued kapid alla panna. Pesumasin ja kuivati on olemas, puudu veel töötasapind, valamu ja segisti. Loodan varsti uue postituse teha sellest, kui valmis saame. Ülemises vannitoas teeme ka ümberkorraldusi seoses sellega, et enam pesumasinat üleval pole. Ega kui Poiku minisünnad on läbi, siis polegi enam muust kirjutada, kui kodu uuendustest (mitte, et neid nüüd nii palju kogu aeg oleks). Mõned plaanid siiski on. Reisi jutte ma ei tea ju millal saan kirjutada uuesti… Just ükspäev mõtlesin, et ma pole nüüd 2 aastat kuskil käinud.

Jaanuaris pidasime ka issi sünnipäeva. Olime kodused. Pildil juustukook ja naabrinaise tehtud peekonijäätis.

Uued oskused

Poiku jaanuar on muidugi täitsa hea olnud, õnneks. Tal on esimesed sõnad – aitäh, mämm-mämm. Seda aitähi ta kasutab rohkem küll nagu “anna”, et kui midagi tahab, siis kohe “aitäh-aitäh”. Kui juba jutt siin mämm-mämmile läks, siis oleme tema menüüd veidi mitmekesisemaks saanud. Käisime kõhumuredega arstil ära, aga targemaks sealt ei saanud. Eks proovime siis omal käel toimetada nii, kuidas paremaks peame.

Veel minu jaoks üks tore uus oskus on see, et ta tahab nüüd ise pudelit hoida. Ärge parempoolsel pildil W asendit vaadake. Tegeleme sellega!

Uuteks mänguasjadeks on sahtlid ja pikalt lõbu pakub nendest asjade välja loopimine. Päris naljakas oli ka, kui avastasin, et talle meeldib akna toel seista. Sorri, pojake, aga see on nii nunnu video, et seda mitte jagada 😃.

Veel meeldib talle igale poole ronida.

Lõpetuseks üks mu viimase aja lemmikvideotest 😃. Tähtsad jutud emmele meeldivad.

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *