Beebiraamat minu pojale

Selles postituses tuleb juttu beebiraamatutest. Näitan milliste raamatute vahel valisin ning lõpuks, kuidas minu poja beebiraamat välja näeb. Lõpuni valmis see veel muidugi ei ole, aga algust olen juba teinud.

Otsisin tükk aega enda maitsele sobivat beebiraamatut. Käisin poodides vaatamas ja otsisin ka epoodidest. Ma arvan, et see on äge asi, mida oma lapsele teha. Tal on kunagi suurena seda huvitav vaadata.

Paljud ei osta seda eelnevalt ette, kuna see on väga tore asi, mida kingituseks saada. Pealegi ei ole see ju lapse jaoks vajalik kulutus. Mina ei tahtnud seda kingitusena saada, kuna soovisin ise valida. Pirtsakas nagu ma olen. Beebiraamat oli mul juba mitu kuud ette ostetud 😃. Kui nüüd aus olla, siis mul on isegi kaks beebialbumit, aga ühte ma ei täida.

Beebiraamatud, mille vahel valisin

Raamat nr 1: Little Urby

Little Urby beebiraamat “Väike raamat minust” oli üks variantidest, mida ma kaalusin. Mulle meeldis selle sisu osa ja see, et on enamvähem ruumi pilte kleepida. See on tore ka sellepoolest, et sisu on kuni lapse kooliminekuni. Enamus beebiraamatuid hõlmavad ainult ühte või paari aastat. Lõpuks ma seda ikkagi ei ostnud, sest teise beebiraamatu disain meeldis rohkem.

Leidsin ka Nautigehetke blogi, kus näidatakse raamatut lähemalt.

Pilt: littleurby.com

Raamat nr 2: Ameli

Amelil on ägedad beebiraamatud. Ja mulle väga meeldis, et tema lehel on kogu sisu nähtav. Ehk siis saad kohe vaadata, kas sulle see meeldib. Lisaks on eriline see, et kaaned saad enda maitse järgi disainida.

Pilt: ameli.ee

Raamat nr 3: Brittoni beebiraamat

Brittoni beebiraamat on nähtav siit. Selle sisu mulle ka meeldis väga. Oli üks valikutest. Brittoni puhul sain alles hiljuti teada, et see on Eesti bränd. Ma teadsin Brittoni beebimonitoridest (sest kõigil on need! 😃) ja Brittoni Fika söögitoolist. Kuna söögitooli nimi on Fika, siis ma automaatselt arvasin, et ju see Britton on Rootsi bränd. Kuna abikaasa suhtleb tööalaselt palju rootslastega, siis nad kasutavad kogu aeg “fika” jne, siis mõtlesin, et ongi rootslaste bränd.

Pilt: britton.ee

Raamat nr 4: Beebiraamat. Minu esimene aasta

Kate Cody “Beebiraamat. Minu esimene aasta”. Praegu Rahvaraamatus täitsa saadaval.

See on siis see beebiraamat, mis mul ka kodus olemas on. Ostsin selle fotokaartide pärast, mis raamatuga kaasas on. Sellel raamatul on armas disain, mulle isegi täitsa meeldis see. Aga lõpuks ei tahtnud seda kasutada, sest sisu osas oli liiga palju vaja tekstiliselt täita sellist infot, mida ma ei viitsi täita (nt. iga kuu “kuidas rahuneb” või “mis kell päeval sööb/magab” jne, minu meelest see ei anna lapsele suurena eriti palju vahvat infot tema lapsepõlvest 😃). Piltide jaoks oli vähe kohti. Internetist ma selle sisu kohta eriti ei pilte ei leidnud, seda käisin poes vaatamas. Kaanepildil on näha fotokaarte ja alumisel pildil üks näide sisust.

Raamat nr 5: Täht on sündinud

Selle raamatu kohta oli nende kodulehel vähe pilte, seega ma sisu kohta piisavalt infot ei saanud. Kujunduslikult tundub muidu hästi armas raamat. Tol hetkel, kui poodides käisin, siis seda raamatut lettidel ei märganud.

Küll aga tundub tore selle beebiraamatu puhul, et saab luua kandeid kuni 5 aastaseni ning kaasas on ka fotokaardid.

Pilt: seik.ee

Nunnumeeteri beebialbum

Seda raamatut ma ka enda ostu sooritades ei näinud. Selle otsa sattusin alles hiljem Insta reklaami peale, siis kui minu raamat oli ammu ostetud ja poiss ka juba käes.

Tundub täitsa armas, minu maitse jaoks võib-olla liiga tumedad lehed. Mulle meeldivad heledad.

Pilt: nunnumeeter.com

Äkki teha hoopis ise?

Ma korraks isegi mõtlesin ka ise teha, aga otsustasin ise teha hoopis raseduse märkmiku. Seda projekti ma alustasin kuskil jaanuaris ja veebruaris ka natuke veel nokkisin, aga kaugele ei jõudnud, kuna ma olin paksukesena lihtsalt nii väsinud kogu aeg ja pikalt istuda ei jaksanud.

Kui ükskord raseduse märkmikuga kaugemale jõuan, siis näitan teile seda ka ja kirjutan, kust vajaminevat kraami ostsin. Selle jaoks sai ju isegi fotoprinter ostetud 😃. Kuigi see fotoprinter on nii tore asi, ka selle beebiraamatu jaoks ju prindin sellega pilte.

Beebiraamat, mille valisin oma pojale

Valituks osutus Varraku kirjastuselt Beebialbum.

Pilt: apollo.ee

Mulle meeldis see raamat, sest see on heledate lehtedega, armsate kaunistustega (ilusat värvi kujundid ja igasugused paberist nikerdused, nt paberite tasku, fotoalbumid jne). Teistel raamatutel ma selliseid ruumilisi taskuid ja kaunistusi nii palju ei näinud. Siin oli ka piisavalt vaba ruumi, et saaks ise igas suuruses pilte ja kleepse juurde panna.

Natuke kahju, et selles ei ole iga kuu jaoks kokkuvõtet, aga pole viga, fotoalbumi/scrapbooki jaoks ma ostsin Amelist ägeda fotoalbumi heledate lehtedega, kuhu saab ise teha. Selles albumis on rohkem selliseid sündmuste lehti, nt minu perekond, minu sündimise päev, esimesed päevad haiglas, jõulud, esimene reis, esimene sünnipäev, esimesed söögid jpm.

Kuna eile oli 4. minisünna ka, siis emps hakkab kiirelt neljanda kuu kokkuvõtet viimistlema, niiet see postitus ka varsti tulekul!

♥♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *