Üleandmine-vastuvõtmine ehk minu kolimise saaga postitus nr 3

Võtmed saime kätte 03.08, siis algas ka minu puhkus (pidin tööl veel otsad kokku tõmbama kaheks nädalaks ja päris palju oli teha).

Laupäeval juba sõitsime Leetu 8h, pühapäeval olime 8h Leedus Ikeas ja sõitsime 8h tagasi. Liiga rets oli. Pigem soovitaks 2 ööd olla kohapeal (meil olid kõik ostunimekirjad valmis jne, aga ikka läks kohapeal päris palju aega).

Ikea Lithuania road trip

Road trip

Öösel vastu esmaspäeva kell 2 jõudsime ja magasime 5 h. Hommikul läksime 8 paiku koormat maha laadima, et jõuda tühja autoga kella 10.30 praami peale Helsingisse 😃

Helsinki

Helsingist ostsime veel puuduolevat ja vajalikku manti. Õhtul kell 22 jõudsime tagasi ja võtsime Rasmuse appi asju maha laadima (tnx Rass) ja teisipäeval juba sõitsime Tartusse 😃Liiga hull road trip oli – 5 päevaga 1700 km. Ma teen Ikea kohta eraldi postituse, kuna rääkida sellest rohkem.

Tegime esimese ülevaatuse juba kolmapäeval (01.08), kus fikseerisime mõningad puudused. Järgmise ülevaatuse tegime reedel, kus kõiki neid puudusid veel polnud lahendatud ja seega lisasime need akti koos allkirjadega ning arendaja lahendab need ära.

Üleandmise ja vastuvõtmise puhul võiks tähele panna järgmiseid asju:

  • Põrand – kas parkett on ilusti paigaldatud, ega parkett kuskilt ei vaju (eriti just seinte juurest)
  • Plaadid – kas on ilusti silikoonitud, kõik lõigatud plaatide ääred korralikud tehtud, mustris ja õiges joonduses jne
  • Pistikud – kas töötavad.. kui elektripaigaldiste akt on olemas, siis eraldi läbi proovida kõiki pisitkuid vast pole vaja. Mina esimese korruse omad proovisin läbi telefoni laadijaga 😃Aga siis rohkem ei viitsinud.
  • Igasugused värvitööd – seinad, laed jne
  • Liistud – eriti lõike- ja jätkamisekohad
  • Vannitubade kalded – kas vesi voolab kenasti ära
  • Aknad, uksed – kas on reguleeritud ja käivad enamvähem kergesti ja ega pole klaasil täkkeid (meil olid!)
  • Kraanid – kas vesi tuleb piisava survega, kas soe ja külm töötavad normaalselt

Eks kasutatud kodu puhul on rohkem asju, mida tuleks jälgida, aga mina kahjuks ei oska selles osas kaasa rääkida. Meil küte on gaasiga, kuid seda me seal testima ei hakanud, kuna pole põhjust põrandaid 30 kraadise kuumusega soojaks ajada ning sellele on nagunii tootjapoolne garantii veel tükk aega.

Arendaja ja maakler naersid, et me tulime üleandmisele juba kastiautoga, kus oli aiamööbel sees 😃, mõtlesime tegelt pesumasina ka viia, aga sellel ei leidnud transportimise polte ülesse.

Mõned pildid:

Terrass

Garden WIP Patio

Magamistuba ja elutuba

Bedroom Living room

Palun mulle üks muru siia. Aitäh!

View from patio

♥♥♥

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *