Tai reisiplaan

Tsau!

Mõtlesin jagada mõtteid Tai reisi planeerimisest. Reisini on vähem kui 2 kuud aega ja sain nüüd vajalikud ostud tehtud. Nüüd jääb veel aega planeerida täpsemaid tegevusi erinevates sihtkohtades.

Planeerimine

Aasta alguses tuli soov minna kuskile reisile. Hakkasin otsima lennupileteid Aasiasse, kuna seal on üsna soe sel ajal. Kaalusime Filipiine ja Taid. Olen tegelikult ammu tahtnud mõlemasse sihtkohta minna, kuid seekord otsustasime Tai kasuks. Tegelikult läks hästi, et Filipiine ei võtnud, kuna just mõni aeg pärast piletite ostmist tuli info, et seal vulkaanidega mingi jama.

Otsisin pileteid Skyscannerist ja Momondost. 500€ pole just kõige soodsam diil, kuid siiski suhteliselt ok hind. Kuupäevad paigas, puhkus vormistatud, piletid ostetud.

Let’s do this, lähme Taisse!

No tegelikkus oli see, et ise reisi planeerida on suhtleiselt keeruline ülesanne 😀 Teadmisi palju sihtkohast ei ole ning tahaks ajastada oma 2 nädalat seal selliselt, et näeks võimalikult palju, aga ei kiirustaks. Eriti mulle, sest ma pigem teen hästi palju asju, kui vedelen kuskil niisama.

Hakkasin siis otsima sihtkohti Tais. Liina Phuketit ja Pattayat üldse ei soovitanud, seega kaalusin järgmisi sihtkohti:

  • Koh Samui, Koh Tao, Koh Pha Ngan
  • Krabi
  • Bangkok
  • Phi Phi Island
  • Chiang Mai

Kui asusin otsima tegevusi nendes piirkondades, siis sain aru, et kõike kohe ei saa. Research võttis meeletult aega enne, kui üldse mingi järelduse ja otsuseni jõudsin. Seekord langes valik Phuket – Phi Phi – Krabi – Bangkok kasuks, kuna need jäid enamvähem ühte piirkonda. Bangkok küll mitte, aga kuna lennud sealt, siis jääb n-ö tee peale 😀 Phuketi valisin siiski sihtkohaks, kuna jäi teiste sihtkohtade lähedusse ja lugesin internetist, et kui seal ei käi, siis jääb suur osa Tai melust kogemata. Kui kunagi uuesti Taisse lähen, siis võtan Chiang Mai ja Koh Samui ja seal asuvad saared ette. Jällegi tegin päris õigesti, et Koh Samuid seekord ei valinud, kuna mõni aeg hiljem lugesin uudist sealsetest üleujutustest, mis on tegelikult detsembri ja jaanuari kohta ebatavaline, sest sel ajal ei tohiks veel vihmaperioodi seal olla.

Sihtkohad kaardil:

Vasakpoolne kaart – kõik sihtkohad; Parempoolne kaart – sihtkohad ilma Bangkokita

Reisidokumendid

Taisse viisat ei ole vaja Eestist reisides. Küll aga peab pass kehtima 6 kuud pärast reisi lõppu ning osad lennufirmad soovivad saada ka passi numbrit infona. Pole hetkel kindel, kas passi vahetamine pärast reisi ostmist võib tekitada probleeme.

Välisministeeriumi andmetel võivad Eesti kodanikud viibida Tai Kuningriigis viisavabalt kuni 30 päeva tingimusel, et riiki saabutakse lennukiga. Pass peab kehtima kuus kuud riiki sisenemise päevast.
Kui teie reisi eesmärk pole turism või kui külaskäigu periood on pikem kui 30 päeva, siis tuleb viisa Taisse saada enne reisi algust.
NB! Juhul, kui Tai Kuningriiki sisenetakse maismaad pidi või meritsi, siis on viisavaba viibimise periood kuni 15 päeva!

Tehtud kulutused enne reisi

Aasia on küll odav, aga säästureis see pole 💶 💶 💶 Õnneks on koolis käimine (ja seal actually ka õppimine) ära tasunud ja saan endale seda lubada every once in awhile.

Lennupiletid

  • Tallinn – Moskva – Bangkok – Moskva – Tallinn 16h ja 13h 500€
  • Bangkok – Phuket 1h 25 min 40€ 
  • Krabi – Bangkok 1h 20 min 33€

Ööbimised

Ööbimisi on väga erinevate hindadega. Hotelle surfisime HotelsCombined, Agodast ja Bookingust. Samuti on võimalik mitmetes populaarsemates piirkondades Airbnb-ga elamist saada. Seega ütleks, et hotellide eelarvet on võimalik langetada või tõsta sõltuvalt võimalustele ja soovidele.

  • Phuket 3 ööd 35€/öö
  • Phi Phi Island 2 ööd 87€/öö
  • Krabi 6 ööd 77€/öö
  • Bangkok 4 ööd 66€/öö

Varsti saan GoPro, kaamera ja drooniga ilusat contenti toota. Juhhuu. Jah, tõenäoliselt kaks käsipagasit on tehnikat täis 😀

xoxo, Venku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *