Madrid year later

¡Hola! ¿Cómo estás?

Põhimõtteliselt aasta hiljem avastasin ennast jälle Madriidist. Teadsin juba eelmine aasta, et tahan kindlasti Hispaaniasse tagasi minna, aga ei arvanud, et see nii ruttu kohale saab ja et uuesti Madriidi. Põhjus sama mis eelmisel aastalgi. Mu kalli Cärol kolis päriselt nüüd sinna ja töötab officially ESACis. 

1. päev

Lennureisi sinna pakkus AirBaltic ehk TLL-RIX-MAD. Lennureis kulges kenasti, v.a. see, et RIX-MAD lennuki laest tilkus vett 🙂 Hommikul kell 10.45 oli väljalend Tallinnast ja kohaliku aja järgi kell 16.15 jõudsime.

Edasi liikusime metrooga Cäroli kodule lähemale. Ta elab nüüd uues kohas – Parque del Retiro lähedal. Asukoht on iseenesest väga hea, metroosse lihtsalt natuke ebamugavam minna kui eelmises kohas (Arguelles oli vana kant). Saime kokku Neptuno purskkaevu juures olevas Starbucks’is. Väljas oli palav, teksadega ja pikkade varrukatega särgiga oli liiga hull 😀

Sel aastal üldse ei vedanud. Igal pool mingi rekonstrueerimine käis – Retiro pargis, Plaza Mayori väljakul, Palacio de Cristal‘is samamoodi. Lisaks oli terve Plaza España mingit ehitusmessi täis 😀

Pärast Retiro parki läksime Puerta de Alcalá juurde ja Sol‘is Sephoras, et teha veidi aega parajaks õhtusöögini.  Hispaanlased söövad õhtust endiselt 21-21.30 paiku. Caroliina oli broneerinud meile laua Rosi La Locas. Sealne söök on lihtsalt ülihea. Kui mulle pirtsakale meeldib, järelikult peab ikka väärt söök olema 😀

Magustoitu sai ikka Chocolateria San Gines’is söödud ja õhtu lõppes vessubaaris, nime kahjuks ei mäleta.

2. päev

Mõtlesime, et kus hommikust süüa. Kohaks sai valitud VIPS. Väga paljud pakuvad ainult saia tomatikastmega või siis Ciabatta saiadega võikusid. Tahtsime normaalsemat hommikusööki kui lihtsalt sai ja Caroliina soovitaski seda VIPSi. Hommikusöök “English Breakfast” ca 6 € (mahl included, kohvi excluded). Vorsti ei julgenud süüa, kuidagi tundus unknown koostisosadest tehtud.

Hommikusöögi ajal sai tehtud ka kava, et mida sel päeval tahaks näha. Esimeseks peatuseks sai Plaza Mayor, mis oli ka kahjuks mingite aedadega piiratud ning sinna pandi mingit lava püsti. Seega eriti nauditav vaatepilt ei olnud.

Võrdluseks siis paar eelmise aasta pilti ka. Suur ja karvane vahe turisti jaoks 😀

Plaza Mayorist ei olnud väga pikk maa liikuda Almudena Cathedrali juurde. Seal sai käia nii krüptis kui ka katedraalis. Kummaski kohas piletit polnud, mõlemas kohas olid kastid Donation 1 € per person. Krüptis oli veits creepy ka. Maas olid luugid, mis tegelikult oli hauad ja inimesed kõndisid nende peal. Sattusime nägema ka ühte “hauakaevamist” – luuk oli lahti, 5 või rohkem tegelast selle ümber, üks tegi tööd ja ülejäänud tegelesid töödejuhatamisega 😀 Kui nägid, et lollakad turistid neid pildistavad, siis kukkusid irnuma ja hakkasid poseerima.

Järgmiseks sightseeing kohaks sai Parque del Oeste. Mul jõudis sandaal vahepeal katki minna, ostsin kirjatarvete poest liimi ja tundus, et sai kuidagi parandatud. Reaalsus oli see, et sitt liim ja lõpuks sain alles õhtu lõpus Super Attacki El Corte Inglesist.

Järgmisena sai mindud läbi Plaza de España Gran Via tänavale, kus käisime mõnes poes (El Corte Ingles, Primark jne). Pärast šoppamist kõndisime Circulo de Bellas Artes‘i, mis on Madridis väga tuntud skybar. Kohti seal eriti ei olnud, nagu tavaliselt. Võtsime mõned joogid ja tegime pilte. Pilet sissesaamiseks oli 4 €, kohapeal joogid ca 10 €.

Õhtusöögiks sõime burkse Goiko grillis. Teistele maitsesid, minu jaoks midagi meeliülendavat ei olnud. Võrreldes Rosi La Loca toiduga, kus ma põhimõtteliselt oleksingi võinud jääda seda sööma.

Õhtu lõpus käisime ühes El Corte Ingles‘i katuseterrassil, kuhu väga kauaks peatuma ei jäänud, sest mul oli väsimus peal ja külm olla. Käisime hoopis Caroliina kodu lähedal ekstra kahtlases vesipiibukas nimega Darkom. Kahtlane sellepärast, et see oli üliväike ja seal olid kõik sellised araabiaverd mehed.

Ja nii see 1,5 päeva Madridis mööduski. See oli mul juba teine kord, aga läheks ikka ja jälle uuesti 🙂

PS! Jalad olid kõndimisest ikka täiesti läbi, paistes ja valusad 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *