Barcelonaaa

3. päev hommik Madridis

Kolmas päev Hispaania reisist algas Madridis äratusega kell 6. 45. Kell 7.20 pidime hakkama rongile liikuma, et jõuda kella 7.45-ks peatusesse. Rong tuli vaatasin peatustest, et Chamartin ja Aeroporto jooksid tablool, kellaaeg oli õige. Mõtlesin, et kõik on korras, läksime peale. Sõit kulges rahulikult nii kaua, kui ma vaatasin 6 minutit enne lennujaama jõudmist Google Mapsi. Kuidagi kahtlane tunne oli. Tegim mapsi lahti, vaatasin sinist täppi ja lennujaama, fuck my fucking life, sõitsime vales suunas. Täiesti lennujaamast mööda, kuskile Madridi äärelinna. Otsustasime ühe naise käest küsida, too ei oskanud eriti inglise keelt, uksed pandi kinni ja maha enam ei saanud. Mõtlesin, et noo järgmises siis maha. Kell oli 8.05. Järgmine peatus oli alles 20 minuti pärast La Rozas. Vahepeal oli hunnik tühermaad ja päris korralik stress, et mis nüüd saab, sest boarding lennujaamas hakkas kell 9.05. Olin arvestanud, et jõuame 8.10 lennukasse ja siis on piisavalt aega, et minna lennukile. Selge oli see, et rongiga enam lennule ei jõuaks. Kas üldse millegagi jõuaks?

Jooksime 8.25 rongilt maha, küsisime infoputkast, kus lähim taksopeatus on. Onud näitasid, jooksime kohale, kuid taksosid ei olnud ja seega ei saanud ka aru, kas see on õige peatus või ei ole. Küsisime mingilt naiselt, ta ütles, et õige peatus ja hakkas meile taksonumbrit otsima. Siis ta ei leidnud ikkagi õiget ja soovitas meil minna mingisse kohalikku R-kioskisse ja paluda kioski onul takso tellida. Kioski onu tellis takso ja see tuli umbes 8.30-ks. 5 minuti jooksul ikka väga palju jooksmist ja ärevust. Sulli polnud, hoidsime hinge kinni, et kas taksos on kaarditerminal. Küsida ei julgenud, sest kui poleks olnud, siis päris oleks see taksojuht meid lennukasse viinud. Ütlesin taksoonule, et no tiempo no tiempo, ütles et lennujaama sõit kuskil 30 minutit. No pekki, kui turvaväravates ka järjekord, siis uued piletid Barcelonasse kindel laks. Taksojuht andis talda, terve tee 150 km/h. Jõudsime lennukasse 8.53 ja õnneks oli olemas ka kaarditerminal. Saime taksoonklike tippi ka jätta. Panime joostes turvaväravatesse ja seal oli kerge järjekord, kuid ca 10 minutiga saime läbi. 9.15 olime oma värava juures, palju rahvast oli ja boardingu aeg oli veidi nihkunud. Jopppas. Sain veel isegi ühe croissanti süüa ja siis lennukile. Kuradi haige hommik oli, pole enne sedasi lennukile läinud. Madrid-Barcelona lennupilet Vuelinguga oli 55 €. Lend kestis 1h 20 minutit. Odavam ja ajasäästlikum kui rongiga.

3. päev lõuna ja õhtu Barcelonas

Ärevus oli endiselt suur ja ühegi rongi peale enam minna ei tahtnud. Ostsime 48h metroopileti, maksis 15 €, 1x sõidupilet oli 2,15 €. Läksime metroo peale ja otsisime oma Airbnb ööbimiskohta. Õnneks metrookaardi järgi suhteliselt lihtne orienteeruda, kui saad Google Mapsist vaadata aadresse ja ühistranspordiplaneerijat 😀 Jõudsime kuskil kell 13.30 läbi kohale ja Airbnb host võttis meid kenasti vastu. Andis soovitusi ja õpetussõnu. Kõik oli üldse väga vinks-vonks. Ta polnud ka selline tüütu host, kes oleks kogu aeg suhelda tahtnud. Sattusime Barcelonasse mingi kohaliku püha/festivali ajal Lamerce 2017. 4-5 päeva pidustusi seal. Ühest küljest oli põnev, et toimus rohkem asju ja need oli tasuta, aga teisest küljest, pühap ja esmaspäev olid püha tõttu väga paljud asjad kinni.

Läksime La Ramblale, kus oli palju rahvast. Üritasin aru saada, kus kohas see rekka rahvasse sõitis, aga õnneks ei olnud midagi aru saada. Sealt edasi läksime turule nimega Mercado de La Boqueria. Seal oli palju häid smuutisid, komme, puuvilju ja söögikohti. Kuna olime just söönud, siis mõtlesime, et noo feil, aga tuleme pühap või esmaspäeval tagasi. Pühap läksime kohale ja turg oli kinni, jee 🙁 Esmaspäeval oli ka kinni. Jääb järgmiseks korraks.

 Pärast turul käiku otsustasime minna Parc de Montjuïc’i. Pean tunnistama, et Madridis oli hea lihtne, kõik oli hispaania keeles, sain kenasti aru. Barcelona olid aga paljud sildid jne katalaani keeles, mis on küll sarnane, aga mitte päris see ikkagi. Suhteliselt keeruline oli sinna saada. Metrooga ja siis metroo lõpp-peatusest läks edasi veel mingi ilma numbrita liin, sõitiski ainult selle pargi vahet. Ka kohapeal oli raske seda MNACi üles leida. Kindlust ma vaatama ei viitsinud minna. Jalad valutasid ja MNACi tahtsin rohkem näha. MNAC on siis Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sees ei käinud, aga väljast oli küll päris fabolous vaade. 

MNACi juurest oli nii hea vaade. Märkasime seal mingit punast ümmargust suurt hoonet ja sain teada, et see kaubanduskeskus. Ofc läksime. Kaubanduskeskus nimega Arenas.

Õhtu lõppes La Trini restoranis, kus ei olnud kõige parem söök, aga vein oli hea 🍷 Pigem ei soovita.

4. päev Barcelonas

Hommik algas kenasti, ilmateade lubas palju soojemat ilma kui eile.

Hommikusööki sõime Buenas Migases. Täitsa head võikud olid. Selleks päevaks oli ka kenasti linnatuuri kava paika pandud 😀 Tahtsime minna Sagrada Familiasse, aga eelmisel päeval enam intenertist pileteid ette osta ei saanud – nii lihtsalt entrance piletit kui ka koos tornide külastusega. Lootsime siis, et kui läheme hommikul varem järjekorda, saame äkki ikka piletid. Enne 11 olime järjekorras ja saime basic piletid kella 13.15-ks. Basic pilet per nägu oli 18 €. Pileti saime ostetud kuskil 30 minutiga, see tähendas, et 1,5h oli vaba aega. Otsustasime käia Arc de Triomf‘i juures ära. Mul oli planeeritud täpselt millist pilti ma seal teha soovin, aga kuna sinna oli mingi suur pall ette pandud, siis ma ei saanud 🙂 🙂 🙂

Näed, mis sigadus siia ette korraldatud on??? Pidin siis next best thingi hakkama välja mõtlema 😀

Hello Kitty õhupalli kinkisin pärast mingile väiksele tüdrukule ära. Tal oli täiega hea meel.

Järgmisena tagasi metroo peale ja siis juba Sagrada Familia‘sse. Seal oli palju inimesi, iga aasta külastab seda ca 4,5 miljonit inimest.

Sagrada Familias lõpetasime kuskil kell 14. Sõime lõunasööki ja seejärel suundusime Park Güelli poole, linnast sõitsime bussiga sinna mingi 45 minutit. Jõudsime kuskil kell 16 sinna ja saime teada, et pilet on vaja ka osta ja esimene vaba aeg alles kella 18.30-ks. No tore. Piletikassa onu ütles, et homme on esimene vaba aeg kell 8 ja enne 8 on park tasuta. Otsustasime siis, et läheme hommikul vara tasuta ja sõidame tagasi La Barceloneta poole. La Barceloneta’sse saime bussi ja metrooga, peatuses Barceloneta maha ja siis tuli kõndida ranna äärde. Tee ääres oli palju nekusid, kes müüsid igasuguseid replica asju ning seal oli ka lõbustuspark koos vaaterattaga. Ei tea, kas see oli seal Lamerce festivali raames või püsivalt. 

Õhtu lõppes Maremagnum ostukeskuses, kus sain lõpuks Victoria’s Secret’is käia 😀 Õhtust sõime Maremagnumi  TapaTapas’es, kus meile pandi teiste söögid arvele ja kui poleks tähelepannud, siis oleks 20 € teiste sööke kinni maksnud 🙂 Söögid ei olnud seal ka väga head.

5. päev Barcelonas ja koju tagasi

Hommik algas varakult. Tahtsime jõuda 7.20 bussile, et olla 7.45 kindlasti Park Güellis. Alguses ei saanud aru, kust sealt täpsemalt sisse saab, aga mingi onu, kes jalutas oma koera, viipas meile käega. Mingid hiinakad ei saanud aru, et kui kogu rahvahulk läheb teisele poole, siis võiks neile ju järgi minna. Nad läksid ikka oma teed. Aega oli suhteliselt vähe, et parki sisse saada. Piletit maksta ei tahtnud väga. Lõpuks jõudsime sisse ja leidsime ka koha, mida otsisime.

   

Päeval käisime veel tiiru linnas ja oligi aeg lennujaama minna. Lend läks kell 17.10 ja tagasi kodus 00.10. AirBalticuga enam väga lennata ei taha.. süüa lendude ajal sai lisatasu eest ja Riia Tallinn otsal käidi käsipagasikohvreid surumas sinna raamide vahele. Alguses ei mahtunud, aga lõpuks surusime sisse ikka. Muidu oleks pidanud maksma. Nagu nõme on see, et sinna minnes polnud probleemi, tagasi tulen ju sama kotiga ?!? Mõttetu huiamine esmaspäeva õhtul kell 23.00 Riia-Tallinn lennul.

Kõik 🙂

Tsauka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *