Värskendus toolidele

Puhkus-puhkus!

Puhkus on parim aeg hobidega tegelemiseks. Otsustasin pärast kummuti projekti võtta ette veidi väiksema projekti – anda neljale toolile natuke värskem ja puhtam välimus.

Toolidel olid enne peal katted, mis mulle üldse ei meeldinud. Tagant kinniseotavad ja ees selline pikem osa, pildilt näha. Katete all oli toolipadja kangas. Ka see oli määrdunud ning kraabitud. Küljest seda võtta ei saanud, et seda pesta, seega ma mõtlesin, et võiks panna täiesti uue kanga, midagi ilusamat 🙂

 

Mõtlesin tükk aega, kas värvida toolid ka valgeks või mitte. Lõplikult otsustasin selle järgi, et kuhu tuppa need paigutan. Kuna need jäävad mu vanemate koju Tartusse ning elutoas on pruunikas mööbel, siis otsustasin jätta pruuniks.

Kogu projekt osutus lihtsamaks, kui ma arvasin. Materjali läks suhteliselt vähe, “Kangas ja nööp” poest sain kogu vajaliku kanga soodushinnaga 13 €. Soovitan kasutada tugevamat kangast, kangapoodides tavaliselt olemas eraldi mööbliriie kategooria vms. Lisaks läks vaja kääre ning klambripüstolit, mis olid mul juba olemas. Muidu soovitan Fiskarsi kääre (hinda ei tea) ning klambripüstoli peaks saama ehituspoest ca 20 €.

Kuidas teha:

  1. Lõika sobivas suuruses tükid kõigile toolidele (NB! kui oled eriti perfektsionist ja kangast jätkub, siis jälgi kindlasti kanga mustrit, et kõigile toolidele tuleks ühesugune)
  2. Pane kangas toolipadjale paika ning keera toolipadi tagurpidi.
  3. Hoia kangast pingul ning klammerda kõik küljed tooli külge. (NB! jäta nurkade juurest veidi klammerdamata, on kergem nurki voltida)
  4. Voldi ja klammerda nurgad. Nurkade osas ma väga spetsialist ei olnud. Otsustasin voltida kahe voldiga. Üsna lihtne meetod, kuidas saada kenasid nurki. Veendu, et kõik jääks ilusti pingule.
  5. Klammerda eelnevalt nurkade juurest lahti jäänud osad.
  6. Lõika üleliigne kanga äär. Klammerda peale kate, kui soovid eriti perfektset tulemust.

 

Lõplik tulemus vs algne:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *