Lavaširullid on selline söök, mida ma tihti unustan ära, et võiks teha. Neid on mõnus ükskõik milliseks toidukorraks teha. Selline küllaltki kerge söök, aga sellegipoolest täidab hästi kõhtu.
Kuidas valmistada?
- Lõika lavaši leht pooleks. Mina sain ühest lehest kaks rulli.
- Esimene leht:
- Määri lavašile Valio laktoosivaba lõhe toorjuustu.
- Pane peale sink, jääsalat, tomat, kurk ja riivjuust.
- Teine leht:
- Määri lavašile NOA hummust.
- Pane peale sink, šampinjonid (kasutasin soolvees purgi omasid), roheline sibul ja riivjuust.
- Keera rulli.
Mulle meeldivad need rullid soojana, kuna siis sulab juust veidi ära. Aga ahjus soojaks tegemisega on oht, et lavaš muutub kuivaks ja kõvaks. Nagu näha siis lõikamine mul väga hästi selle tõttu ei õnnestunud. Kes tahab pigem snäkina lauale teha (ja nii, et näeb ilus välja 😂) , siis soovitan ahju mitte pista.
Myfitnesspal app-i järgi on esimeses rullis ca 300 kcal, kusjuures enamuse sellest moodustab lavaš.
- LameLeib lavaš 60g (173 kcal),
- Valio toorjuust 25g (44 kcal),
- Saarema kuumsuitsu sink 30g (50 kcal),
- Atleet küpsetiste riivjuust 15g (45 kcal).
Tomatit ja kurki ma tavaliselt app-i sisse ei pane, kuna need annavad nii vähe, nt tomat 100 g (26 kcal), kurk 100 g (14 kcal). Mul seal lavaši peal ei ole kumbagi nii suures koguses 😃. Ja ega neid kaloreid pole pointi nii täpseks ka ajada, peaasi et suurusjärk on õige.
Peaks mingeid uusi taustasid tellima, ma viimasel ajal pildistan palju erinevaid sööke ja see põrandataust on juba igavaks muutunud 😃
❤❤❤