Tsau!
Seoses minu viimase aja toitumisharjumustega pean leidma endale alternatiive, et kooke süüa 😀 Poest enam osta ei saa, aga kohati ongi parem, et saan enda suhkrutarbimist veidi kontrollida 😀
Sellest ka minu huvi toorkookide vastu ja otsustasin proovida esimese koogina Bounty toorkooki. Tahtsin tegelikult proovida mingit chocolate moussee kooki, aga kui vaatasin, et šokolaadi koogil on poole rohkem koostisaineid, siis mõtlesin, et esimese koogina proovin midagi lihtsamat.
Võtsin internetist retsepti ning tegelikult esimest korda katsetasin seda varem, aga retsepti järgi ei tulnud üldse mu ootustele vastav, siis otsustasin, et muudan veidi ise retsepti.
Pildil on küll kolm siirupit, aga kõiki ei kasutanud. Polnud kindel, millist tahan kasutada, lõpuks kasutasin seda PURE Hazelnuti.
Küpsisepuru lisasin peale, sest glasuur ei jäänud ühtlane ja mind häiris see 😀
Koostisosad (ca 20 cm koogivormi jaoks, üsna väike vorm):
- PÕHI
- Datlid (150 g)
- Metspähklid (150 g)
- Siirup (paar lusikatäit)
- SISU
- Kookospiim (300 ml) – soovitavalt mitte need kookose joogid, vaid ikka piim
- Kookoshelbed (200 g)
- Mesi
- GLASUUR
- Tume šokolaad (100 g)
- Kookosõli (1 tl)
- Kookospiim (tunde järgi, mitte palju)
Kuidas valmistada?
- PÕHI: Purusta blenderis datlid ja metspähklid. Võiks jääda suuremaid tükke ka sisse.
- Pane puru eraldi kaussi. Lisa siirupit, et datlid ja metspähklid kokku hakkaksid. Sega läbi. Mina kasutasin mingit hazelnut siirupit. Vahet pole, peaasi et suhkrut sees on 😀
- Aseta kleepuv puru vormi põhja ühtlaselt.
- SISU: Mikserda kookospiim ja kookoshelbed koos meega. Mina kasutasin saumiksrit. Esimesel korral üritasin blenderiga, aga seal ei õnnestunud. Mesi peaks olema pigem vedel ja kogust ei oska soovitada. Mida rohkem seda magusam 🙂
- Lisa kookose täidis vormi ning pane külmkappi seisma, ca 2h.
- GLASUUR: Vesivannil sulata šokolaad koos kookosõliga ning mina lisasin juurde ka Alpro kookospiima (kookose jooki), kuna muidu tundus, et ei tule piisavalt vedel. Võib kasutada ka piimašokolaadi, kuidas kellelegi meeldib.
- Pane uuesti külmkappi. Originaalretsepti järgi piisaks poolest tunnist. Mina jätsin ööseks külmkappi ja järgmisel päeval oli väga hea.
Ülimugav, et ei pea munade ja jahuga mässama ning ahjus küpsetama.