Indoneesia 10.0

Päev 10 – Gili Trawangan ja Gili Air

Öösel ärkasime varakult kell 4.45, sest mošees hakati palvet lugema. Ilma kõrvatroppideta enam magada ei saanud.

Kella 9ks läksime Sweet and spicy cooking schooli ja valmistasime seal Mie Gorengi ja magustoiduks Kleponi. Mie Goreng on nuudlid koos juurikate ja oyster sauce ja sojaga. Vahel pannakse ka kana või mereande. Nasi Goreng on sama, ainult nuudlite asemel riis. Klepon on kohalik magustoit. Taigna tegemiseks kasutasime sticky rice flour, kookosepiima ja roheliseks tegi asja pandan leaf värv. Sisuks pruun suhkur.

Mie Goreng ingridients

Mie Goreng

Mie Goreng

Klepon

Klepon

See oli ka meie hommikusöögiks, istusime maha Egoistesse, see cooking school on kohe Egoiste vastas. Tegime hommikusöögi kõrvale jälle ka vessut. Egoiste kindlalt minu lemmik koht Trawanganil. Egoiste juures nägime rahvamassi ühesuguste särkidega, kindlasti neil oli väga palav. Egoiste teenindajad rääkisid, et Jakarta jm Indoneesia rahvas käib tihti sealkandis suvitamas. Nagu eestlased käivad Saaremaal ja Hiiumaal puhkamas.

Local tourists from Jakarta View from Egoiste Egoiste beachbar

Egoiste

Otsisime suvalise tuuriputka ja küsisime paatide pakkumisi Gili Airile. Pakuti public boati 100 000 idr näkku Trawangani sadamast Airi sadamasse. Private boati pakuti 150 000 ja lubati otse meie Airi peatumispaiga ette. Kauplesime alla ja saime 125 000 idr. Hea diil oli, muidu oleks pidanud Airil hobutakso võtma ja selle eest ka maksma, meie ööbimiskoht Airi sadamast kuskil 1.6 km. Kiiresti sõitis ka, ~10 minutit. Mul ei hakanud paha ???.

Trawangan

Boat trip

Trawangan

Boat trip

Gili Airile jõudsime probleemideta kohale, kuigi laevaonu ütles, et tema paadiga on keeruline meie hotelli juurde sõita – liiga madal ja teravad korallid, ohtlik paadile. Esimesed muljed Gili Airist on väga head. Ilm on nii palav. Ööbimiskoht on palju meeldivam kui Gili Trawanganil. Koha nimi on Coco Republic Villa.

Coco Republic Coco Republic

Mõtlesime, et teeme väikese jalutuskäigu ja sööme lõunat. Leidsime sellise laheda koha nagu Raja Bar, kus olid väga head söögid. Mina sõin lõunaks Cajun Chicken Supreme ja jõin maasika milkshake, nagu ikka. Värsked mahlad ja milkshaked mu lemmikud siin.

Raja bar

Edasi mõtlesime, et lähme uudistame saart, aga oops, kõndisime tervele saarele ringi peale. Distantsiks pakuks ~ 5 km, täiesti kindel ei ole.

Liiklus Gili saartel ainult hobudega, jalgratastega või jalgsi.

Traffic in Trawangan

Söögikohtadel ja baaridel on väga palju erinevate kirjadega silte. Pildil on näha “education is important but cold beer is importantER” ???. Ilmselgelt on õlu tähtsam, kui nii basic grammar mistake tehakse. Vaevalt, et see naljana oli mõeldud.

Beachbar in Air

Õhtul tegime kohalikust rummist purju ja läksime Raja Bari tagasi õhtust sööma ja kokteile trimpama ???.

Raja bar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *