Madrid 2.0

Ma olin niiiii väsinud esimesest päevast. Sain terve öö hästi magada, olgugi, et toas oli väga palav. Ärkasin 8.15 ülesse, sest pidin mingeid tööasju lõpetama enne, kui sain uuesti Madridi melusse minna.

Otsustasime Cäroliga, et sööme hommikusööki väljas, kohaks Federal Cafe. Jõudsime sinna veidi pärast 10 ja saime laua üsna ruttu. Kui me ära läksime, siis oli ainult laua saamiseks pikk järjekord, niiet meil joppas. Ma tellisin scrambled eggs with bacon and toast ja värske apelsini-greibi mahla. Cärol tellis fried eggs millegagi, ma ei tahtnud praemune, sest mulle ei meeldi, kui munakollane jäetakse tooreks. Caroliina tegi pilti söögist ka:

Federal Cafe breakfast

Pärast sööki läksime Parque del Retiro parki. Ma ei mäleta isegi, millal ma viimati nii ilusas pargis käisin. Kuigi jalad valutasid, siis sealne jalutuskäik oli väga mõnus. Ilm oli nii hea ja kogu see suur park oli lihtsalt imetlusväärne.

No pic, no proof they say..

YGCD6868 fullsizeoutput_8ea

Nagu näha, siis mingid lapsed ja paarike nautisid parki sama palju kui meie. A võib-olla mängisid lapsed lihtsalt Pokemon Go-d 😀

fullsizeoutput_8eb fullsizeoutput_8ec

Pargis asub ka Palacio de Cristal (kristallpalee), mille ees on väike tiik, kus elavad kilpkonnad. Cärol rääkis, et legend on, et inimesed ei tahtnud enam oma kodukilpkonni ja tõid nad sinna tiiki. Voilaa, paljunemine sai hoogu ilmselgelt.

fullsizeoutput_8ee fullsizeoutput_8ed

Oh, yes, the Crystal Palace. It is a glass and metal building built in 1887 to exhibit flora and fauna from the Philippines (it was then a Spanish colonial possession). 

Valvur ei lubanud sees endlikeppe kasutada 🙁

OS4A8025 fullsizeoutput_8fd fullsizeoutput_8ff

Jõime smuutisid La Grutas ja edasi liikusime Estanque del Retiro’sse.

OS4A8053 fullsizeoutput_87e

Näed, ema veedab lastega toredat päeva. S-M-O-K-I-N-G!

fullsizeoutput_902

Kõndisime Parque del Retiro’s mitu tundi ja kui me lõpetasime, siis ilm oli endisel nii soe ja hea, et me otsustsime oma Tour de Madrid’iga jätkata.

Puerta de Alcalá, in English Alcala Gate. It is a neo-classical momument in the Plaza de la Indepencia. It is regarded as the first modern romantriumphal arch built in Europe, older than the similar monuments Arc de Triomphe in Paris and Brandenburg Gate in Berlin. Opened in 1778. Hea teada, interneedusest leiab ikka palju head infot.

fullsizeoutput_903

Ayuntamiento de Madrid. City Hall in English. Silt räägib iseenda eest. Mingid pässid Tšiilist tahtsid meiega pilti teha. Kahjuks, endale seda pilti ei saanud. Cärol oli meelitatud, et vähemalt mõned tüübid peavad meid kenadeks 😀 :D. Lootust on!

 OS4A8082

Midagi tuttavat eelmisest postitusest (Madrid 1.0). Kõndisime päevavalges ka Ministerio de Educacion y fafa’st mööda.

fullsizeoutput_90b

Järgmisena külastasime Plaza Mayor. Panoraam tehtud iPhone’ga.

fullsizeoutput_904 fullsizeoutput_90d

Keegi abiellus, juhhei! Palju õnnelikke aastaid!

OS4A8126

Selleks ajaks küll jalad valutasid juba rämedalt. Halvad jalanõud ja kuumus tegid oma töö, jalad olid jälle paistes. Tuletades meelde Kopenhaagenit, ainult et hullem. Samad jalanõud, sama probleem. Soy estupida!

Aga ei, me ei kavatsenudki peatuda. Nii palju kohti oli veel külastada.

Almudena katedraal järgmiseks.

fullsizeoutput_90e

Cärol näitas mingit kaarti, ta osutab kaardil kohale, kus me hetkel olime. See kaart näitab, kuidas Madrid on laienenud – erinevad väravad ja värki.

fullsizeoutput_90f

Almudena katedraali lähedal oli Royal Palace, aga pildilt on näha, et järts oli meeletu ja me sisse minema ei hakanud.

OS4A8146

Mingid chica’d tegid enekaid 😀

OS4A8147

Järgmisena mu enda arvates üks lahedamaid pilte, mis ma inimestest teinud olen. Pildil on nii palju erinevaid inimesi. Värskelt abiellunud ja õnnelik paarike on keskel. Õnnelikkus peakski olema alati keskne, fookuses. Nende taga on noorem paarike suudlemas. Natuke tunduvad nagu noorem versioon värskelt abiellunutest. Pildi vasakus ääres on näha kahte naist rääkimas, üksikut tüüpi ja naist. Paremas ääres on näha kahte kutti, teeks eelduse, et nad on geid. Hispaanias pidi päris palju gei paare olema. Nii kaua, kui nemad kohtlevad mind hästi, ei ole mul geide vastu midagi. Paremas ääres on ka tüdruk päikeseprillidega, kellel tundub olevat igav. Ja siis on veel ka paarike, kellel on savi, et abiellunud tahavad pilti teha, tsikk on vist nii väsinud, et ei viitsi isegi jalgu kokku panna. Äkki ta lihtsalt ei näinud, aga kutt oleks võinud siis ju öelda 😀 Igatahes, mina ei suudaks mustal trepil nii peesitada.

fullsizeoutput_910

Lõunat ei söönud, jõime Starbucksi, smuutit ja sõime churros‘eid. Need päris populaarsed Hispaanias. Pulgad ise ei olnud väga magusad, aga šokolaad oli küll. Osad panid isegi tuhksuhkrut pulkadele peale ja kastsid siis šokolaadi sisse, yikes, ilmselgelt ma nii suur magusasõpa ei ole. Ja et mitte unustada, kõige lõpuks nad sõid lusikaga šokolaadi ära ka.

fullsizeoutput_912

Uhh, nii pikk postitus sai. Õhtu ja öö on veel puudu. Tuleb teha Madrid 2.5 postitus 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *